VIDEO Un horror filmat în parcuri Disney World

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama şi unul dintre copiii din "Escape from Tomorrow"      FOTO rogerebert.com
Mama şi unul dintre copiii din "Escape from Tomorrow"      FOTO rogerebert.com

Un film prezentat la Sundance Film Festival în ianuarie, înconjurat de mult mister, va intra în cinematografe din 11 octombrie, anunţă variety.com. “Escape from Tomorrow” este un horror alb-negru, filmat în mai multe parcuri Disney, fără aprobarea conducerii companiei.

Filmul scris şi regizat de Randy Moore, care debutează în lungmetraj, este povestea unui bărbat de 40 de ani (Roy Abramsohn), care-şi duce familia într-un Disney Park. Primeşte un telefon şi află că a fost concediat, dar nu are curaj să-i spună nevestei. În timp ce îşi supraveghează copiii, eroul are diferite fantezii legate de puştoaice din Franţa sau de prinţesele din parc. Realitatea şi coşmarul suprarealist se întretaie, iar personajele şi spectatorul se pierd în spaţiul dintre ele. Faptul că este filmat alb-negru accentuează confuzia dintre planuri.

Randy Moore a gândit povestea după ce a căpătat o obsesie pentru Disney Park, unde fusese cu tatăl lui şi unde îşi ducea, la rândul lui, copiii. Şi-a investit banii moşteniţi de la părinţi, aproximativ 650.000 de dolari, în aventura realizării acestui film. Era evident că Disney World nu va accepta filmarea unui horror în spaţiul parcului, aşa că Randy Moore a filmat pe ascuns. Este, aşa cum l-a numit presa americană, “un ultim film de tip guerilla”. Actorii au fost instruiţi în acest sens, s-au făcut repetiţii minuţioase şi se comunica prin telefon. S-a filmat cu mare grijă, astfel încât să nu intre în cadru însemne care sunt proprietatea Disney. “Escape from Tomorrow” nu este numai un horror, ci şi o satiră socială, iar discrepanţa dintre personajele colorate ale parcului de distracţie şi filmul alb-negru serveşte povestea.

Materialul a fost montat, în mare secret, în Coreea de Sud, iar prezentarea de la Sundance Film Festival a fost considerată un act de curaj. După ce l-a văzut la Sundance, celebrul critic american de film Roger Ebert a selecţionat filmul pentru Festivalul de Film din Champaign, Illinois, din aprilie. Din păcate, Ebert a murit înainte de începerea festivalului. Horror-ul alb-negru al lui Randy Moore a fost comparat cu filmele de tinereţe ale lui Roman Polanski şi David Lynch.

Nimeni nu credea că filmul va ajunge în cinematografe, din cauza unui posibil proces cu Disney. Anunţul făcut de Producers Distribution Agency că filmul va intra în cinematografe nu a avut nicio reacţie din partea Companiei Disney.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite