VIDEO Un actor plătit. Adam Sandler, starul hollywoodian cu salariu exagerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adam sandler a jucat un rol dublu în pelicula „Jack şi Jill“, care a generat încasări sub aşteptări
Adam sandler a jucat un rol dublu în pelicula „Jack şi Jill“, care a generat încasări sub aşteptări

Actorul Adam Sandler este una dintre puţinele vedete de la Hollywood care, în contextul recesiunii, îşi pot permite să ceară un onorariu de 15 milioane de dolari pentru un film. Acesta lucru este extraordinar pentru conturile lui, dar nu şi pentru studiourile producătore. Potrivit „Forbes“, Sandler ocupă primul poziţie în topul celebrităţilor plătite exagerat la Hollywood, în raport cu veniturile aduse de filmele în care au jucat.

Pelicule în care a jucat actorul american în vârstă de 47 de ani, „Jack şi Jill“ şi „Băiatu' tatii/ That's My Boy“, au avut încasări sub aşteptări. Astfel, pentru fiecare dolar cu care a fost plătit Adam Sandler, acesta a adus înapoi studiourilor doar 3,4 de dolari.

Mai mult, „Băiatu' tatii/ That's My Boy“, peliculă realizată cu un buget de 70 de milioane de dolari, a avut încasări la box office de doar 57 de milioane de dolari.

Anul acesta, sondajul s-a încheiat pe 1 iunie, lăsând astfel deoparte comedia cu Adam Sandler în rolul principal „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2“, lansată în iulie şi care a avut încasări mari.

Editorii revistei au realizat topul pornind de la salariul starurilor, bugetul şi cheltuielile pentru fiecare film, pentru a calcula venitul mediu adus de fiecare actor, în raport cu fiecare dolar plătit acestuia.

Actriţa Katherine Heigl, care a jucat în filmele fără prea mare succes la public „Un cuplu mortal“, alături de Ashton Kutcher, şi „Face toţi banii“, s-a situat pe locul al doilea, cu un profit mediu de 3,50 de dolari pentru fiecare dolar câştigat.

Pe locul al treilea se află Reese Witherspoon, protagonistă a filmelor „Apă pentru elefanţi“ şi „Să fie război“, cu un profit mediu de 3,90 de dolari pentru fiecare dolar câştigat.

Pe locul al patrulea se află Nicholas Cage, cu un profit mediu de 6 dolari, iar Kevin James ocupă locul al cincilea, cu un venit mediu de 6,10 dolari la fiecare dolar câştigat, potrivit Mediafax. În 2012, pe primul loc în topul Forbes s-a situat Eddie Murphy, cu un venit mediu de 2,30 dolari pentru fiecare dolar câştigat.

În ultimii ani, studiourile de la Hollywood au luat decizia de a plăti onorarii iniţiale mai mici şi de a condiţiona plata actorilor de încasările din box office.

Actorul şi producătorul Adam Sandler a fost nominalizat la Globurile de Aur în 2003, pentru rolul din „Ameţit de dragoste“. A mai jucat, printre altele, în „Vă declar soţ şi... soţie?/ I Now Pronounce You Chuck and Larry“ (2007), „Nu te pune cu Zohan/ You Don't Mess with the Zohan" (2008) şi în cele două filme ale seriei „Oameni mari şi fără minte/ Grown Ups“ (2010 şi 2013).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite