VIDEO Roluri celebre cu actori aleşi la mâna a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Asta se aplică şi în cazul filmelor ce s-au consacrat datorită actorilor, dar şi în cazul actorilor care s-au consacrat datorită poveştii. În ciuda reputaţiei, însă, unii artişti au fost roata de rezervă a producătorilor care iniţial au gândit personajele pentru alţi interpreţi.

Nimeni nu e de neînlocuit, iar asta au simţit şi cinefilii de la Hollywood care au fost nevoiţi să-şi revizuiască opţiunile atunci când ce selectaţi pentru anumite roluri au refuzat ofertele, lăsând locurile libere altor colegi. 

De la „Dirty Dancing“ la „Iron Man“, filmele au avut un succes nebănuit, însă impactul ar fi fost la fel de puternic dacă rămânea distribuţia iniţială? În cele ce urmează am pregătit câteva exemple demne de analizat.

În „Strălucirea“ (The Shining), Jack Nicholson l-a interpretat pe Jack Torrance, tatăl psihopat care încearcă să-şi omoare soţia şi copilul. În 1980, în locul său era programat Robin Williams, ceea ce ar fi fost o asociere surprinzătoare, ţinând cont de profilul actorului de comedie. 

Harrison Ford i-a dat viaţă arheologului neînfricat din „Indiana Jones şi Căutătorii Arcei Pierdute“ (1981), însă George Lucas, producătorul şi scenaristul peliculei, l-a ales pe Tom Selleck pentru rolul lui Jones. Ulterior, regizorul Steven Spielberg a mizat pe talentul actoricesc al lui Ford.

Nici Patrick Swayze nu a fost primul bărbat la care s-au gândit producătorii pentru interpretul lui Johnny Castle din „Dirty Dancing“ (1987). Deşi instructorul de dans pare că a fost partenerul perfect pentru Baby Houseman (Jennifer Grey), la început, personajul a fost construit avându-l ca reper pe Val Kilmer, din „Top Gun“.

În ciuda reacţiilor pozitive din partea celor care au considerat că rolul din „Pretty Woman“ (1990) i s-a potrivit ca o mănuşă Juliei Roberts, ea nu a fost principala actriţă pe care producătorii au avut-o în minte pentru a o întruchipa pe Vivian Ward. Postul prostituatei i-a revenit iniţial lui Molly Ringwald.

Nici rolul lui Catherine Tramell din „Basic Instinct“ (1992) nu i-a aparţinut lui Sharon Stone, ci lui Kelly McGillis, actriţa din „Top Gun“.

Jodie Foster a primit un Glob de Aur şi un Oscar pentru rolul memorabil din „Tăcerea mieilor“ (1991). În peliculă, Clarice Starling este o agentă FBI ce-l intervievează pe Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), un psihiatru şi criminal în serie. Varianta primară a filmului a fost proiectată cu Michelle Pfeiffer, însă aceasta a refuzat oferta din pricina thrillerului violent. 

Poate că telespectatorii nu şi-ar fi imaginat alţi protagonişti pentru „Titanic“ (1997) decât Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio. Totuşi, rolul eroului care i-a dat viaţă lui Jack Dawson a fost gândit pentru Matthew McConaughey.

Nici lui Keanu Reeves nu i-a revenit rolul lui Neo din „Matrix“ (1999). Ewan McGregor trebuia să joace în locul său, dar acesta a refuzat pentru „Star Wars: Episodul I: Răzbunarea Fantomei“.

Russell Crowe a câştigat Oscarul odată cu interpretarea lui Maximus în „Gladiatorul“ (2000) şi, deşi a avut o prestaţie memorabilă, Mel Gibson fusese programat în locul său. 

Robert Downey jr a fost miliardarul Tony Stark în primele două părţi din „Iron Man“ (2008/ 2010), însă rolul i-a fost oferit lui Tom Cruise, care a refuzat, totuşi, din pricina unor probleme cu scenariul. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite