VIDEO Pelicula românească "Colivia", premiată la Festivalul Internaţional de la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia regizorului român Adrian Sitaru "Colivia", a fost premiată în cadrul Festivalului Internaţional de Scurtmetraj de la Praga, informează Prague Daily Monitor.

Desfăşurat în perioada 19 - 23 ianuarie, festivalul a avut de ales între 15 filme. Premiul, în valoare de 5.000 de euro, a fost decernat în urma deliberării juriului format din regizorul elveţian Eileen Hofer, regizorul israelian Hagar Ben-Asher, directorul companiei Aerofilms Ivo Andrle, fotograful Vaclav Jirasek şi scenaristul belgian Anne-Francoise Reynders, potrivit Prague Daily Monitor.

"Colivia" spune povestea lui Alex, care aduce acasă un porumbel bolnav. În loc să se opună, tatăl încearcă să vindece pasărea, pentru a-şi îmbunătăţi relaţia cu fiul său.

Despre Adrian Sitaru

Este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea "Leopards of Tomorrow", la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007.

"Pescuit sportiv", lungmetrajul său de debut, a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, precum şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite