Topul filmelor româneşti cu priză la public şi încasări mari în 2016: câte dintre ele aţi văzut? VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comedii romantice şi drame premiate la festivalurile internaţionale de prestigiu alcătuiesc topul filmelor româneşti ale anului 2016 care au avut cele mai mari încasări şi au atras cel mai mare număr de spectatori în cinematografele din ţară.

De la comediile „#selfie69“ şi „Două Lozuri“ până la apreciatele „Bacalaureat“ şi „Sieranevada“, agenţia News.ro a întocmit clasamentul filmelor româneşti ale anului 2016 care s-au bucurat de succes în ceea ce priveşte încasările.

1. „#selfie69“

Cele mai mari încasări şi cel mai mare număr de spectatori au fost înregistrate de comedia romantică „#Selfie69“, al doilea film din seria regizată de Cristina Iacob.  Producţia, cu Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Flavia Hojda, Alex Călin, Levent Sali şi Vlad Logigan în rolurile principale, a fost vizionată, potrivit Cinemagia, de 149.690 de spectatori, înregistrând încasări de 2.668.409 lei.

2. „Două Lozuri“

A doua poziţie în clasament este ocupată de comedia „Două lozuri“, regizată de Paul Negoescu, cu Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur în rolurile principale. Filmul, care s-a aflat în mijlocul unei dispute online, a fost urmărit de 132.898 de spectatori, generând încasări de 2.427.855 de lei.

3. „Bacalaureat“

Podiumul este completat de filmul „Bacalaureat“, pentru care Cristian Mungiu a primit premiu prentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016. Producţia, extrem de apreciată atât în rândul cineaştilor, cât şi al cinefililor, a fost urmărită în cinematografele autohtone de 55.192 de spectatori şi a încasat 624.585 de lei.

4. „Câini“

Lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică, „Câini“, cu Dragoş Bucur, Gheorghe Visu şi Vlad Ivanov în rolurile principale, se află pe locul al patrulea în box office-ul românesc, cu încasări de 323.225 de lei. Pelicula, premiată la Cannes, TIFF şi Sarajevo şi nominalizată la European Discovery 2016, parte din premiile Academiei Europene de Film, a fost vizionată de 29.230 de spectatori.

5. „Sieranevada“

„Sieranevada“, a lui Cristi Puiu, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar la categoria Cel mai bun film străin, a fost urmărit de 31.535 de spectatori şi a avut încasări de 298.642 de lei. Filmul îi are în distribuţie pe Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga şi Ilona Brezoianu.

6. „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“

Comedia „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“, de Iura Luncaşu, cu Emilian Oprea şi Coca Bloos în distribuţie, ocupă locul al şaselea în clasament, după ce a fost urmărită de 7.889 spectatori, generând încasări de 109.578 de lei.

7. „Ilegitim“

„Ilegitim“, drama regizată de Adrian Sitaru, recompensată la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2016 cu C.I.C.A.E Award - Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă, îi are în rolurile principale pe Alina Grigore şi Robi Urs şi a fost vizionat în România de 8.596 de spectatori şi a înregistrat încasări de 75.320 de lei.

8. „Afacerea Est“

„Afacerea Est“, regizat de Igor Cobileanski, cu Ion Sapdaru şi Constantin Puşcaşu în rolurile principale, a fost urmărită de 9.806 spectatori şi a generat încasări de 75.191 de lei.

9. „Inimi cicatrizate“

„Inimi cicatrizate“, semnat de Radu Jude, o adaptare liberă după opera lui Max Blecher, a fost urmărit de 6.793 de spectatori, iar încasările au fost de 53.430 de lei. Din distribuţia lungmentrajului fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin şi Adina Cristescu.

10. „Dincolo de calea ferată“

„Dincolo de calea ferată“, cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Cătălin Mitulescu, cu Ada Condeescu şi Alexandru Potocean în rolurile principale, încheie topul, fiind vizionat de 4.529 de spectatori şi generând încasări de 42.913 lei. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite