„Star Wars: The Rise of Skywalker“ face istorie cu primul sărut între persoane de acelaşi sex. Cum explică regizorul scena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daisy Ridley, în „Star Wars: The Rise of Skywalker“ FOTO IMDb
Daisy Ridley, în „Star Wars: The Rise of Skywalker“ FOTO IMDb

Ultima parte a seriei „Star Wars“, „Skywalker – Ascensiunea“, de J.J. Abrams, include o scenă cu un sărut între persoane de acelaşi sex.

„Star Wars: The Rise of Skywalker“ conţine un sărut între persoane de acelaşi sex, momentul marcând o premieră pentru celebra franciză, notează The Hollywood Reporter.

La premiera de gala de luni, 16 decembrie, a filmului care va fi lansat în România pe 20 decembrie, regizorul J.J. Abrams le-a prezentat jurnaliştilor câteva secvenţe din „Star Wars: The Rise of Skywalker“, una dintre ele arătând un sărut între două femei, membre ale Rezistenţei. 

„Deşi personajele sunt secundare şi apar destul de puţin în film, este important că oamenii din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali - n.r.) care merg să vadă acest lungmetraj să simtă că sunt reprezentaţi“, le-a spus regizorul ziariştilor prezenţi la eveniment.

„Această relaţie, pentru mine, este mult mai profundă decât una romantică“, a spus el în acelaşi interviu. „Este o legătură pe care cele două personaje au stabilit-o după ce au trecut printr-un moment greu, dar şi datorită dorinţei lor de a fi intime“, a adăugat Abrams.

Jurnaliştii au avut reacţii diverse după premiera de gală, filmul fiind descris de către Mike Ryan, de la Uproxx, drept „cel mai întortocheat“ din serie, scrie Mediafax.

„Este atât de mult film în acest film. Dar cele mai bune momente sunt cele mai liniştite şi mai umane“, a comentat criticul Adam B. Vary, de la „Variety“.

„Punctele culminante sunt spectaculoase şi sunt o mulţime de recompense, unele meritate, altele nu. Dar unele alegeri par autocorecturi inutile faţă de «The Last Jedi» şi unele chiar nu au sens“, a scris Laura Prudom, de la platforma de jocuri IGN. 

Rob Keyes, de la Screen Rant, vorbeşte despre „un final uriaş şi imens satisfăcător al unei poveşti“, care oferă explicaţii pentru unele întrebări din „The Force Awakens“ şi „Star Wars: Ultimii Jedi/The Last Jedi“ (2017).

„Star Wars: The Rise of Skywalker“ va avea premiera în România pe 20 decembrie 2019

Acesta este cel de-al nouălea film din franciza „Star Wars“ şi cel care încheie cea de-a treia trilogie în raport cu primul film realizat de George Lucas în urmă cu aproximativ patru decenii.

În „Star Wars: The Rise of Skywalker“, ultimele personaje care mai sunt în viaţă vor lupta pentru supremaţie, în frunte cu Rey. Tânăra luptătoare îl va înfrunta pe Kylo Ren într-un conflict care se anunţă a fi spectaculos. Regizorul JJ Abrams a spus că acţiunea noului film este plasată la ceva timp după cea din „The Last Jedi“.

„The Rise of Skywalker“ este al treilea episod din al treilea set de filme „Star Wars“, iniţiate de  cineastul George Lucas în 1977. În lungmetrajul produs de Lucasfilm - subsidiară a Disney - joacă, între alţii, Daisy Ridley, Lupita Nyong'o, Mark Hamill, Oscar Isaac, Keri Russell, Adam Driver şi Richard E. Grant.

În trailerul filmului „Star Wars: The Rise of Skywalker“ apar şi imagini cu regretata actriţă Carrie Fisher, care este cunoscută pentru rolul Prinţesa Leia. Fisher a murit în 2016, însă producătorii au folosit imagini filmate pentru „The Force Awakens”.

Trailerul final al filmului „Star Wars: The Rise of Skywalker“

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite