Scandalul "Lupul de pe Wall Street": Leonardo DiCaprio renunţă la două proprietăţi pentru 13 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Leonardo DiCaprio a scos la vânzare două proprietăţi californiene, în stiluri diferite, ferma din Los Angeles şi vila din Malibu, pentru care cere 13 milioane de dolari, decizia sa având legătură cu un scandal financiar în care ar fi acuzat de deturnare de fonduri, alături de producătorii filmului "Lupul de pe Wall Street", potrivit presei internaţionale.

Producătorii filmului ”Lupul de pe Wall Street”, în care Leonardo DiCaprio joacă rolul principal, au fost acuzaţi de corupţie în cadrul unei anchete ce se desfăşoară pe trei continente, demarată de Departamentului de Justiţie din Statele Unite. Anchetatorii au confiscat, în luna iulie, o sumă de peste 1 miliard de dolari, despre care se crede că ar fi fost furată dintr-un fond de investiţii din Malaysia, implicat la rândul său într-un uriaş scandal internaţional, informează variety.com.

În plângerea oficială depusă la tribunal se afirmă că producătorul Riza Aziz a folosit fonduri deturnate pentru a juca la ruletă în cazinouri din Las Vegas, alături de finanţistul Jho Low şi de ”un actor de prim rang de la Hollywood” - despre care se crede că ar fi Leonardo DiCaprio.

În total, potrivit guvernului american, peste 3,5 miliarde de dolari au fost furaţi din 1MDB, un fond de investiţii malaysian al cărui consiliu director este prezidat de Najib Razak, prim-ministrul din această ţară, prin intermediul unei reţele de companii offshore şi tranzacţii imobiliare. Scandalul reprezintă cel mai amplu caz de cleptocraţie anchetat vreodată în Statele Unite.

Leonardo DiCaprio a scos la vânzare un bungalou de lux, cu o valoare de 11 milioane de dolari, în plus îşi va lichida o fermă situată în cartierul Studio City, aflată tot în "Oraşul îngerilor". Imobilul de 300 metri pătraţi, descris ca un adevărat "refugiu al liniştii", are grădină şi piscină. Preţul a fost fixat la două milioane de dolari. 

Această vânzare nu reprezintă decât o mică parte din averea actorului, care a investit în mod constant în proprietăţi. Leonardo DiCaprio deţine şi o casă în apropiere de Hollywood şi mai multe apartamente la New York. Actorul plăteşte şi luxul de a avea o insulă privată în Belize, pe care îşi doreşte să o transforme într-un complex hotelier care să respecte mediul înconjurător. 

Această lichidare rapidă a averii actorului are loc în plin scandal financiar, el fiind acuzat de a fi participat indirect la o deturnare de fonduri legată de producţia filmului "Lupul de pe Wall Street", în care joacă rolul principal. DiCaprio a fost deja interogat într-o anchetă FBI. Chiar dacă DiCaprio nu este urmărit încă, alte proceduri penale au fost lansate în toată lumea. 

Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul ”Lupul de pe Wall Street” spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coşmar. A început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces şi puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă, potrivit cinemagia.ro.

Filmul ”Lupul de pe Wall Street” a obţinut încasări de 392 de milioane de dolari pe plan mondial. Pelicula a primit cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor” (Martin Scorsese) şi ”cel mai bun actor în rol principal” (Leonardo DiCaprio).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite