Scandalul de la Casa Albă, în centrul căruia au fost Bill Clinton şi Monica Lewinsky, o tânără stagiară, a devenit subiect de serial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
monica lewinsky foto arhiva

Scandalul de acum două decenii de la Casa Albă, în centrul căruia au fost Bill Clinton şi Monica Lewinsky, a devenit subiect de serial. Monica Lewinsky, pe atunci o tânără stagiară la Casa Albă, a avut o legătură cu preşedintele Bill Clinton, care era căsătorit cu Hillary Clinton.

„American Crime Story” este serialul american care tratează cazuri judiciare ce au marcat Statele Unite. Sezonul al treilea, intitulat „Impeachment”, este dedicat aventurii pe care Bill Clinton a avut-o cu Monica Lewinsky, o legătură amoroasă de pe urma căreia fostul preşedinte s-a ales în 1998 cu o procedură de demitere în Congres şi a fost la un pas să-şi piardă funcţia, transmite Digi24. 

 În 1998, când a izbucnit scandalul, Clinton a negat mai întâi faptele, dar acestea au fost dovedite printr-o anchetă ce a scos la iveală amănunte jenante. Într-un comentariu din 2018, el părea să se apere şi să sugereze că nu îi datorează scuze Monicăi Lewinsky. Ulterior, Clinton a recunoscut că apărarea nu a fost „cel mai bun moment al său” şi a spus că s-a simţit „groaznic” că această aventură avea să-i definească viaţa tinerei Monica Lewinsky.

Producţia FX, din care vor face parte Beanie Felstein, Clive Owen, în rolul lui Bill Clinton şi Sarah Paulson, îl prezintă pe Bill Clinton drept un prădător sexual.

Într-un interviu pentru CNN, Monica Lewinsky, care face parte din echipa de producţie a serialului, a vorbit despre ce s-a întâmplat între ea şi Bill Clinton.

„Cred că ceea ce este cu adevărat important să ne amintim în ziua de astăzi este că nu ar fi trebuit niciodată să fi pus consimţământul sub semnul întrebării. A fost cu totul nepotrivit ce a făcut. Era cel mai puternic om, şeful meu, în vârstă de 49 de ani. Eu aveam 22 de ani, abia terminasem facultatea. Nu aş fi putut să înţeleg consecinţele la 22 de ani aşa cum le înţeleg acum, la 48 de ani”, a declarat Monica Lewinsky.

După ce a devenit o figură de fascinaţie naţională în urma aventurii ei cu Bill Clinton, ani de zile Monica Lewinsky s-a ţinut departe de atenţia publicului, dar în ultimii ani a devenit vizibilă ca activistă împotriva hărţuirii, în special cea de pe reţelele sociale.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri