Scandal la Hollywood. Vedetele filmului „Romeo și Julieta” dau în judecată Paramount Pictures pentru abuz sexual

0
Publicat:

Vedetele filmului „Romeo și Julieta” au intentat proces companiei Paramount Pictures pentru abuz sexual, susținând că regizorul Franco Zeffirelli i-a făcut să creadă că „nu au avut de ales decât să joace în pielea goală", potrivit news.sky.com.  

Actrița britanică Olivia Hussey, la turnarea filmului în vârstă de 15 ani (acum în vârstă de 71 de ani) și Leonard Whiting, pe atunci în vârstă de 16 ani (azi,72 de ani) spun că au „suferit daune emoționale și chinuri psihice timp de zeci de ani" și fac acum nu doar acuzații de abuz sexual, ci și de hărțuire sexuală și fraudă.

Potrivit acuzațiilor din dosar formulate de cei doi actori, regizorul Franco Zeffirelli (decedat în 2019) le-ar fi spus inițial că vor purta lenjerie intimă de culoarea pielii în scena din dormitor, care a fost turnată în ultimele zile de filmare.

În dosar se arată că abia în dimineața filmărilor la ecranizarea operei lui Shakespeare din 1968, Zeffirelli le-ar fi spus celor doi că vor purta doar machiaj corporal.

Unul dintre argumentele folosite de Zeffirelli pentru a-i determina să joace complet dezbrăcați ar fi fost acela că, în caz contrar, „filmul va eșua”, iar carierele lor vor fi afectate, după cum se arată în proces.

Scenă din filmul Romeo și Julieta. FOTO Variety
Scenă din filmul Romeo și Julieta. FOTO Variety

Regizorul i-ar fi asigurat în continuare că aparatul de filmat va fi poziționat astfel încât să nu li se vadă părțile intime.

Au crezut că „nu au avut de ales decât să joace nud, în machiaj corporal

Au fost însă filmați nud fără știrea lor, potrivit acuzațiilor. Avocații celor doi spun în plângerea formulată în instanță că au fost încălcate legile californiene și federale împotriva indecenței și a exploatării copiilor.

Cele două vedete ale filmului „Romeo și Julieta arată că au crezut că „nu au avut de ales decât să joace nud, în machiaj corporal, așa cum li s-a cerut", potrivit Sky News.

Cei doi cer peste 500 de milioane de dolari daune morale pentru scena de nud filmată pe când erau adolescenți, scrie Variety.

Cei doi nu sunt singurii care au dat în judecată compania.  Familia unui scriitor al cărui articol a stat la baza filmului „Top Gun” din anul 1986 a dat în judecată luni studioul Paramount Pictures pentru încălcarea drepturilor de autor asociate din pricina lansării continuării filmului Top Gun.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite