Regizorul Radu Mihăileanu: “Filmele mele sunt o luptă împotriva rasismului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul român Radu Mihăileanu, directorul peliculei "Concertul", a oferit un interviu publicaţiei "La República", din Peru, în care a vorbit despre filmul ce i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur de anul acesta, dar şi despre întreaga sa operă cinematografică, pe care o descrie ca o "luptă împotriva rasismului".

"Toate filmele mele sunt despre identitatea şi bogăţia umană ale diferitelor culturi", a precizat regizorul român născut în 1958, la Bucureşti.

Referitor la pelicula "Concertul", care a primit o nominalizare la Globurile de Aur 2011, dar care a fost surclasat de pelicula daneză "Revenge", Mihăileanu a adăugat: "Este vorba de liberate, în general, de demnitatea umană. Nu este un film de dreapta sau de stânga, din punct de vedere politic. Tratează o chestiune umană: omul nu poate trăi fără libertate".

Lipsurile copilăriei în opera cinematografică a prezentului

Tema centrală provine şi din lipsurile copilăriei sale, care, deşi a descris-o ca fiind "fericită, în mare", a fost una privată de libertate, în condiţiile în care a crescut în timpul regimului dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu.

Întrebat dacă filmul "Concertul" ilustrează revanşa celor înfrânţi, regizorul român a replicat: "Asta ar putea fi viziunea hollywoodiană".

Citeşte continuarea pe adevarul.es

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite