Proiecţia filmului de groază cu „Winnie The Pooh", anulată la Hong Kong. Comparația cu Xi Jinping VIDEO

0
Publicat:

Proiecţia britanică „Winnie The Pooh: Blood and Honey", un film slasher care trebuia să fie lansat în Hong Kong în această săptămână, a fost anulată din motive tehnice, au anunţat marţi site-urile de specialitate, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Proiecţia filmului trebuia să aibă loc marţi seară, însă organizatorul, Moviematic, a anunţat anularea evenimentului pe pagina sa de pe reţelele sociale. Mai multe site-uri şi media au relatat, de asemenea, despre anularea proiecţiei.

VII Pillars Entertainment, distribuitorul filmului în Hong Kong, nu a răspuns imediat solicitărilor de a face comentarii. Un link pentru rezervarea biletelor disponibil pe pagina sa de Facebook afişa un mesaj conform căruia biletele erau temporar indisponibile.

Personajul principal din film, creat iniţial de autorul englez A.A. Milne, a fost luat în vizor de cenzorii chinezi din cauza unor meme-uri care îl comparau pe ursuleţ cu preşedintele Xi Jinping.

Comparaţiile au început în 2013, când Xi Jinping a vizitat Statele Unite şi s-a întâlnit cu omologul său de la acea vreme, Barack Obama.

Atunci s-a vorbit de o asemănare între cei doi şi personajele Pooh, respectiv Tigger.

Au fost persoane care au folosit imaginea lui Pooh pentru a-şi exprima disidenţa.

Guvernul din Hong Kong nu a răspuns imediat la o solicitare de a comenta pe marginea acestui subiect.

O nouă lege a cenzurii a intrat în vigoare în fosta colonie britanică în 2021. Proiecţia unor filme a fost împiedicată în regiunea administrativă specială chineză.

Winnie The Pooh: Blood and Honey. Captură video Official Trailer - YouTube
Winnie The Pooh: Blood and Honey. Captură video Official Trailer - YouTube

Aceasta interzice filmele care „promovează, susţin, glorifică, încurajează şi incită la activităţi care ar putea pune în pericol securitatea naţională".

 Ce spune legea privind securitatea naţională în Hong Kong

China a impus o lege privind securitatea naţională în Hong Kong în 2020 după ce oraşul a fost zguduit de proteste antiguvernamentale.

Orice lucru despre care este considerat o subminare, o încercare de secesiune, sau o conspiraţie ce ar putea avea legătură cu forţe străine sau cu terorism este pedepsit.

Anul trecut, două filme au fost eliminate din cadrul Festivalului internaţional de film de la Hong Kong, pentru că nu au obţinut aprobare din partea autorităţilor.

Anularea proiecţiei are loc în contextul în care Hong Kong găzduieşte târgul de artă contemporană Art Basel, autorităţile fiind dornice să promoveze oraşul drept un centru cultural vibrant, notează Reuters

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite