Premiile Oscar 2020. Cum arată meniul pe care îl vor degusta actorii la gala premiilor Oscar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Invitaţii la Balul Guvernatorilor Academiei vor avea paret de 35 de feluri de mâncare sofisticate FOTO EPA.Etienne Laurent
Invitaţii la Balul Guvernatorilor Academiei vor avea paret de 35 de feluri de mâncare sofisticate FOTO EPA.Etienne Laurent

Pentru prima dată, meniul pregătit pentru invitaţii galei premiilor Oscar 2020 va fi în mare parte unul vegetarian, în ton cu tema ediţiei din acest an - sustenabilitatea. Nu vor lipsi însă tradiţionalele mini-statuete din somon afumat, dar şi cele dulci, din ciocolată şi foiţă de aur.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie, la Los Angeles. Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2020

Meniul de la Balul Guvernatorilor Academiei, care va avea loc după gala Oscar, va fi în proporţie de 70% vegetarian. Vor exista însă şi câteva preparate din carne. Astfel, cei 1.500 de invitaţi vor avea parte şi de somon afumat, vită japoneză tip wagyu şi nelipsitele icre negre.

Meniul sofisticat este pregătit, de un sfert de veac, de cunoscutul chef austro-american Wolfgang Puck (70 de ani). 

El va coordona o echipă formată din zeci de bucătari profesionişti, care vor pregăti 35 de feluri de mâncare, potrivit Variety. 

Vedetele în farfurii vor fi totuşi preparatele vegane, printre care se regăsesc tempura de cartof dulce cu usturoi şi mentă, couscous de legume şi vinete cu sos Hunan acompaniate de orez negru.

Întrebat ce noutăţi vor degusta vedetele în acest an la gala premiilor Oscar 2020, cunoscutul bucătar a răspuns: „Cam toate combinaţiile de preparate sunt noi. Pregătim, de exemplu, şi o pizza ce va avea accente coreene. Antonio Banderas şi Brad Pitt adoră carnea cu o garnitură de cartofi, puţin picantă, iar lui Barbara Streisand îi place puiul cu trufe“.

Chef Wolfang Puck FOTO Twitter 

image

Pentru a se adapta la meniul din acest an, patiserul francez al serii de gală, Kamel Guechida, a folosit pentru deserturi lapte de migdale şi lapte de cocos. Nu vor lipsi tradiţionalele statuete Oscar din ciocolată şi învelite în foiţă de aur de 24 de karate. Pentru cele circa 5.000 de statuete fabricate pentru seara de 9 februarie şi care imită în miniatură cea a Oscarurilor, firma Valrhona a folosit în jur de 400 de kg de ciocolată vegană. 

În meniul de băuturi, pe lângă şampania scumpă se regăsesc cocktailurile pe bază de tequila.

„Felicitări pentru nominalizări! Dacă nu vă aflaţi printre marii câştigători, cu siguranţă veţi primi o statuetă făcută de mine din ciocolată. Aşadar, toată lumea va primi un Oscar din partea mea!“, a transmis chef Wolfgang Puck.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite