Partea IV. Ce cred în realitate cei care decid cine va câştiga Oscarul: „«12 ani de sclavie»? Mi s-a făcut rău. Personajului lui Jared Leto îi mai lipsea să fie evreu“

0
0

Un al patrulea membru al Academiei Americane de Film a declarat, pentru publicaţia „The Hollywood Reporter“, că Steve McQueen, regizorul apreciatei drame „12 ani de sclavie“, i se pare „pretenţios şi obraznic“, dar şi că i se pare inuman cum actriţele nominalizate la principala categorie au acceptat să meargă la toate galele premergătoare Oscarului, chiar dacă ştiau că nu au nicio şansă în faţa actriţei Cate Blanchett.

Jurnalistul Scott Feinberg, de la „The Hollywood Reporter“, continuă seria dezvăluirilor celor care decid cine va primi râvnita statuetă Oscar. 

De această dată, unul din cei 377 membrii ai departamentului de Relaţii Publice este cel care a vorbit deschis despre filmele, regizorii şi actorii înscrişi în cursa pentru Oscar. 

Cel mai bun film 

Pe primul loc este „Gravity: Misiune în spaţiu“, apoi „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave“. Sincer, m-am tot gândit şi răzgândit. 

Adevărul este că am văzut doar jumătate din „12 ani de sclavie“, pur şi simplu nu am putut. Mi s-a făcut rău şi m-am gândit „OK, ştiu că sclavia a fost groaznică şi ăsta e un film important, chiar înţeleg lucrurile astea“, dar m-am plictisit de cât de mult a durat. 

Sincer, dacă premiile ar fi fost decernate la o săptămână după ce au fost anunţate nominalizările, aş fi votat pentru el.

Dar am avut mult timp la dispoziţie şi m-am gândit „«Gravity» a fost o experienţă plăcută. A avut interpretări foarte bune de la staruri foarte bune, a fost palpitant şi emoţionant şi am strigat: şi a durat doar 90 de minute!“.

„Căpitanul Phillips/ Captain Phillips“ mi s-a părut grozav.

Filmul de care am dorit să mă îndrăgostesc şi nu s-a întâmplat asta a fost „Ţeapă în stil american/ American Hustle“. Mi-a plăcut foarte mult ultimul film al lui David O. Russell (regizorul filmului, n.r.), „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook“, a fost unul dintre filmele mele preferate de anul trecut. Dar pe acesta nu l-am înţeles şi, la un minut după ce m-am ridicat de pe scaunul din cinema, l-am uitat. 

Cel mai bun regizor

Primul pe care l-am şters de pe listă a fost Alexander Payne („Nebraska“)

Martin Scorsese („Lupul de pe Wall Street“) a fost al doilea şi nu pentru că filmul mi s-a părut revoltător, ceea ce m-a deranjat a fost repetitivitatea, putea fi cel puţin cu o oră mai scurt. Oricum, cred că simplul fapt că Marty, care are 70 de ani, mai face astfel de filme este de necrezut. 

Următorul care iese din calcul este David O. Russell („Ţeapă în stil american“).

Nu ştiu cum să spun lucrurile astea, dar Steve McQueen („12 ani de sclavie“) nu m-a convins niciodată să votez pentru el. Cred că este un om pretenţios şi nepoliticos.

Întotdeauna va fi Alfonso Cuaron („Gravity“). Ceea ce a făcut este o adevărată realizare regizorală. Este o piesă uimitoare de regie şi a fost un risc. 

Votul merge la Alfonso Cuaron – „Gravity“

image

Actriţa Sandra Bullock, în filmul „Gravity“ FOTO Warner Bros.

Cel mai bun actor 

Bruce Dern („Nebraska“) m-a impresionat cel mai puţin. Pur şi simplu cred că Bruce Dern îl joacă pe Bruce Dern, un bătrân capricios care interpretează un bătrân capricios. 

Chiwetel Ejiofor („12 ani de sclavie“) a avut o interpretare uluitoare.

Christian Bale? („Ţeapă în stil american“) Îl iubesc şi este bun în mod constant, dar faptul că a purtat o perucă şi a fost gras nu m-a dat pe spate.

Îl aleg pe Leonardo DiCaprio („Lupul de pe Wall Street“) în detrimentul lui Matthew McConaughey. Cred că a fost incredibil şi mai cred că a oferit o grămadă de interpretări uluitoare atât în filmele bune, cât şi în cele proaste. Chiar şi în filmele îngrozitoare, Leonardo DiCaprio este cel puţin interesant. 

Faptul că mi-a ţinut interesul viu timp de trei ore în care practic nu s-a întâmplat nimic nou – droguri şi alcool, mai multe droguri şi mai mult alcool – a fost fantastic. Nu puteai să-ţi iei ochii de la el. 

Ştiu că sună teribil, dar chiar m-am gândit în timp ce mă uitam la „Dallas Buyers Club“ că, de fapt, mă uit la un film de acum 20 de ani. Deja i-am dat lui Tom Hanks Oscarul pentru interpretarea din „Philadelphia“. 

Un bărbat care pierde o mulţime de kilograme şi arată rău – e ca în cazul unei femei frumoase care joacă rolul uneia urâte – nu ai cum să pierzi. Îmi place Matthew McCoanughey („Dallas Buyers Club“) şi sunt interesat de modul în care şi-a schimbat cariera, dar mi s-a părut că semăna cu un film de pe HBO. Este mult mai bun în „True Detective“.

Votul merge la Leonardo DiCaprio – „Lupul de pe Wall Street“

Actorul Leonardo DiCaprio, în rolul brokerului Jordan Belfort, în filmul „Lupul de pe Wall Street“ FOTO cinemagia.ro

image

Cea mai bună actriţă

Amy Adams („Ţeapă în stil american“) este grozavă în toate filmele, dar acest lucru s-a terminat în iulie, când „Blue Jasmine“, în care joacă Cate Blanchett („Blue Jasmine“), a fost lansat. În ceea ce mă priveşte, actriţele nominalizate ar fi trebuit să-şi salveze timpul risipit pentru a merge la celelalte gale ştiind că nu au nici cea mai mică şansă. Vreau să spun, ideea de a-ţi face părul şi machiajul pentru toate ceremoniile, când ştii că numele tău nu va fi strigat, mi se pare inumană. 

Votul merge la Cate Blanchett - „Blue Jasmine“

image

Actriţa Cate Blanchett, în filmul „Blue Jasmine“ FOTO cinemagia.ro

Cel mai bun actor în rol secundar

Uită de toţi ceilalţi, cu excepţia lui Jonah Hill şi a lui Jared Leto („Dallas Buyers Club“). Leto a oferit un rol de Oscar clasic: „Am HIV şi sunt o prinţesă travestit“. Nu se poate o combinaţie mai bună pentru o momeală de Oscar. Ar fi putut primi o nominalizare doar cu una dintre cele două! Încerc să-mi dau seama dacă ar mai putea fi o a treia. Un everu! Un evreu în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care este bolnav şi travestit. Serios, ar fi fost imposibil să nu primească o nominalizare. 

Cât despre Jonah Hill („Lupul de pe Wall Street“), el este absolut hilar. Este definiţia unui rol secundar, este incredibil de memorabil, este foarte bun şi este unul dintre lucrurile importante pe care le extragi din film. Şi este foarte subtil, a făcut o treabă grozavă.

Votul merge la Jonah Hill – „Lupul de pe Wall Street“

image

Actorul Jonah Hill, în comedia „Lupul de pe Wall Street“ FOTO Universal Pictures Switzerland

Cea mai bună actriţă în rol secundar

Le-am eliminat pe toate, excepţie fac Lupita Nyong’o şi Jennifer Lawrence. Nu am votat pentru Jennifer Lawrence („Ţeapă în stil american“), chiar dacă mi s-a părut foarte bună, pentru că a câştigat anul trecut şi pentru că nu-I putem da totul când are doar 22 de ani pentru că va fi instituţionalizată. Va primi prea mult, prea repede, prea devreme şi îşi va pierde minţile. În plus, nu mi s-a părut că a făcut cel mai bun rol, am avut impresia că rolurile celor două personaje feminine ar fi trebuit inversate. 

Cât despre Lupita Nyong'o („12 ani de sclavie“), a fost o performanţă incredibilă şi s-a descurcat foarte bine. S-a purtat ca un adevărat star de cinema: a arătat grozav, este recunoscătoare, nu sunt poze cu ea beată la petreceri. Îşi joacă rolul bine şi a oferit o interpretare grozavă. 

Votul merge la Lupita Nyong'o - „12 ani de sclavie“

Actriţa Lupita Nyong'o, alături de Michael Fassbender şi Chiwetel Ejiofor, în drama „12 ani de sclavie“ FOTO Ascot Elite

image

Celelalte dezvăluiri pot fi citite aici:

Ce cred în realitate cei care decid cine va câştiga Oscarul: „«Gravity»? Am văzut imagini mai bune la planetarii. Julia Roberts a fost îngrozitoare“

Ce cred cu adevărat membrii cu drept de vot ai Academiei Americane de Film despre peliculele şi actorii care luptă pentru prestigioasele statuete Oscar? „Gravity? Am văzut imagini mai bune la planetarii“, Julia Roberts a fost „groaznică“, iar Leonardo DiCaprio a avut şi roluri mai bune, sunt doar câteva dintre declaraţiile pe care unul dintre membri le-a dat publicaţiei „The Hollywood Reporter“.

Partea II. Ce cred în realitate cei care decid cine va câştiga Oscarul: „«Lupul de pe Wall Street»? Revoltător. Matthew McConaughey a fost ridicol de bun“

Un al doilea membru al Academiei Americane de Film şi-a dezvăluit preferinţele cu privire la filmele şi actorii înscrişi în cursa pentru râvnitele statuete Oscar. Acesta a declarat pentru publicaţia „The Hollywood Reporter“ că „Lupul de pe Wall Street“ a fost un film „cu adevărat revoltător“, iar interpretarea actriţei Lupita Nyong'o din drama „12 ani de sclavie“ „i-a sfâşiat inima“.

Partea III. Ce cred în realitate cei care decid cine va câştiga Oscarul: „«Ţinutul din mijlocul verii»? Mediocru. Jonah Hill şi Leonardo DiCaprio au fost geniali“

„«Ţinutul din mijlocul verii»? Un film mediocru“, „«Gravity»? Spiritual“, „DiCaprio a fost genial“, sunt câteva dintre opiniile celui de-al treilea membru al Academiei Americane de Film, publicate de „The Hollywood Reporter“.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri