Noul film din franciza „Mad Max“ va avea premiera mondială la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personajul
Max Rockatansky, interpretat de Tom Hardy, o va întâlni pe
împărăteasa Furiosa, interpretată de Charlize Theron, care fuge
de o bandă aflată pe urmele ei FOTO cinemagia.ro
Personajul Max Rockatansky, interpretat de Tom Hardy, o va întâlni pe împărăteasa Furiosa, interpretată de Charlize Theron, care fuge de o bandă aflată pe urmele ei FOTO cinemagia.ro

Noul film din franciza „Mad Max“, intitulat „Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road“, va fi prezentat în selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei, pe 14 mai, în cinematograful Grand Théâtre Lumière de pe Croazetă, informează site-ul festival-cannes.fr.

După o pauză de 30 de ani, eroul din această saga cinematografică legendară revine pe marile ecrane, fiind jucat de această dată de actorul britanic Tom Hardy, după ce personajul său a intrat în legendă graţie interpretărilor lui Mel Gibson.

Filmul „Mad Max: Fury Road“ prezintă un univers post-apocaliptic în care bande de supravieţuitori se înfruntă între ele pentru carburant şi apă. Personajul Max Rockatansky, interpretat de Tom Hardy, o va întâlni pe împărăteasa Furiosa, interpretată de Charlize Theron, care fuge de o bandă aflată pe urmele ei.

Această peliculă marchează, totodată, revenirea mult aşteptată a lui George Miller la filmele de acţiune şi de science-fiction. Cineastul australian a iniţiat această franciză în 1979 cu un prim film, „Mad Max“ şi a turnat apoi cele două continuări ale acesteia - „Mad Max 2: Războinicul Şoselelor/ Mad Max 2: The Road Warrior“ (1981) şi „Mad Max: Cupola Tunetului/ Mad Max Beyond Thunderdome“ (1985).

Născut în Australia, George Miller a absolvit cursurile Facultăţii de medicină din Sydney unde a început, în timpul rezidenţiatului, să filmeze scurtmetraje în colaborare cu asociatul său Byron Kennedy, cu care a înfiinţat compania Kennedy Miller. Scurtmetrajul lor „Violence in the Cinema“ a câştigat premiul Institutului de Film din Australia şi i-a încurajat să filmeze un prim lungmetraj, „Mad Max“ în 1979, care a devenit un succes planetar. În 1983, a regizat - după John Landis, Steven Spielberg şi Joe Dante - ultimul episod din „Zona crepusculară: Filmul/ Twil“ight Zone: The Movie“.

În 1987, George Miller a revenit la Hollywood pentru a regiza „Vrăjitoarele din Eastwick/ The Witches of Eastwick“ şi a produs apoi seriale TV, lungmetraje TV şi trei filme pentru marele ecran: „Linişte apăsătoare/ Dead Calm“, regizat de Philip Noyce, „Flirt/ Flirting“ şi „The Year My Voice Broke“, regizate de John Duigan. A revenit în spatele camerei de filmat cu filmul „Lorenzo/ Lorenzo’s Oil“ (1992) cu care a fost nominalizat la Oscar la categoria „cel mai bun scenariu original“. A cumpărat apoi drepturile de ecranizare pentru „Babe - Cel mai curajos porc din oraş“, pe care l-a adaptat şi produs - acel lungmetraj a primit şapte nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria „cel mai bun film“. A regizat o continuare puţin ortodoxă, „Noile aventuri ale lui Babe în oraş“ în 1998. George Miller a regizat apoi „Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator“, pentru care a primit Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie în 2007. A regizat şi continuarea acestuia, „Happy Feet 2: Mumble Dansează Din Nou“ în 2011.

Produs de compania Kennedy Miller Mitchell, filmul „Mad Max: Fury Road“ este distribuit pe plan internaţional de Warner Bros Pictures şi, pentru câteva regiuni şi teritorii, de Village Roadshow Pictures.

mad max foto cinemagia.ro

Charlize Theron, în rolul împărătesei Furiosa FOTO cinemagia.ro

Filmul va fi lansat în lumea întreagă tot pe 14 mai, în aceeaşi zi cu premiera sa de la Cannes.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai. Juriul va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Selecţia oficială a festivalului va fi anunţată pe 16 aprilie.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite