Johnny Depp, regizorul unui film pentru prima dată în ultimii 25 de ani: „Sunt incredibil de onorat”. Al Pacino, unul dintre cei doi producători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Actorul Johnny Depp se va întoarce în spatele camerei pentru pentru „Modigliani”, o dramă biografică despre artistul italian Amedeo Modigliani. Producătorii peliculei vor fi Al Pacino şi Barry Navidi.

Bazat pe piesa omonimă a lui Dennis McIntyre şi adaptată de Jerzy şi Mary Kromolowski, „Modigliani” spune povestea pictorului şi sculptorului de origine italiană Amedeo Modigliani, iar acţinea filmului are loc în 1916, în Paris, conform Variety.

Potrivit lansării filmului, Modigliani, „considerat de mult timp de el însuşi un eşec critic şi comercial, traversează 48 de ore agitate şi pline de evenimente, care vor deveni un punct de cotitură în viaţa sa, consolidându-şi în cele din urmă reputaţia de legendă artistică”. 

„Saga vieţii domnului Modigliani este una pe care sunt incredibil de onorat şi cu adevărat umil să o aduc pe ecran”, a spus Depp într-un comunicat.

„A avut o viaţă cu mari greutăţi, dar un eventual triumf – o poveste universal umană cu care toţi spectatorii se pot identifica.” 

Filmul este cea mai recentă încercare a lui Depp de a-şi relua cariera în urma procesului său pentru defăimare foarte mediatizat împotriva fostei soţii Amber Heard. Juriul a constatat că Heard l-a defăima pe Depp în articolul său de opinie din 2018 din Washington Post, care făcea aluzie la faptul că a fost victimă a violenţei domestice. 

Deşi Hollywood s-a ferit de Depp, el a reuşit să colaboreze cu companiile de producţie europene.

El va juca de asemenea, rolul controversatului Rege Ludovic al XV-lea în viitorul film al regizorului francez Maïwenn „Jeanne du Barry”, o dramă romantică istorică despre concubina unui rege. 

„Jeanne du Barry” va fi primul rol important al lui Depp de la filmul „Minamata” din 2020, în care l-a interpretat pe fotograful de război W. Eugene Smith. 

În acelaşi an, Depp a fost forţat de Warner Bros. să părăsească spin-off-ul „Harry Potter”, în franciza cinematografică „Fantastic Beasts”, după ce a pierdut procesul de calomnie împotriva tabloidul britanic The Sun.

Actorul, cunoscut mai ales pentru „Piratii din Caraibe” şi „Sweeney Todd”, şi-a făcut debutul regizoral în 1997 cu „The Brave”, în care a jucat alături de Marlon Brando. 

Nu a regizat niciun film de atunci, dar a produs (sau a produs executiv) mai multe filme, inclusiv „Hugo”, „The Lone Ranger” şi „Minimata”. 

Filmul marchează, de asemenea, o altă colaborare între Pacino şi Navidi, care au lucrat împreună de-a lungul anilor la „The Merchant Of Venice” din 2004, „Wilde Salomé” din 2011 şi „Salomé” (2013) din 2013. 

„Acest proiect a fost foarte aproape de inima lui Al. Al mi-a prezentat piesa Modigliani cu mulţi ani în urmă şi m-am îndrăgostit instant de ea”, a spus Navidi. „

Aceasta este o bucată din viaţa lui Modi şi nu o biografie. A fost un vis al meu să lucrez din nou cu Johnny – el este un artist adevărat cu o viziune uimitoare de a aduce această poveste grozavă pe ecran.” 

IN.2, filiala europeană a companiei de producţie Infinitum Nihil (fondată de Depp şi condusă de sora lui, Christi Dembrowski ), va susţine filmul.

The Hollywood Reported a dat vestea despre revenirea lui Depp la regie.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite