„În numele pământului“, un film de animație realizat din cadre pictate în ulei, în cinematografe TRAILER

0
Publicat:

Adaptare a romanului "Țăranii" de W.S.Reymont, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură și propunerea Poloniei la Premiile Oscar® din acest an, În numele pământului poate fi văzut acum în cinematografele din țară.

image

Filmul este realizat din aproximativ 40.000 de cadre pictate integral în ulei, în colaborare cu peste 100 de artiști vizuali. A fost folosită aceeași tehnică de animație pictată, devenită celebră datorită filmului „Loving Vincent”, despre viața celebrului Vincent van Gogh.

Regizorii DK Welchman (Dorota Kobiela) și Hugh Welchman, nominalizați la Premiile Oscar® în 2018 pentru Loving Vincent, și-au propus să aducă în fața publicului, într-un mod impresionant din punct de vedere vizual, emoțiile și drama pe care Reymont le ilustrează în romanul său.

Sfârșitul sec. XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și, pentru a trăi această iubire, tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.

Adevărul este că lumea nu s-a schimbat de fapt atât de mult. Există încă femei ca Jagna peste tot în lume. Internetul și rețelele sociale au oferit o multitudine de moduri noi prin care o tânără poate fi urmărită, hărțuită și atacată. Am simțit că este o poveste relevantă și am vrut ca publicul să simtă asta. Nu ne-am propus niciodată să facem un documentar despre peisajul polonez din anii 1890, ne-am propus să aducem în fața publicului emoțiile și drama din roman”, spune DK Welchman.

În numele pământului este esența a jumătate de secol de pictură europeană de la începutul secolelor XIX și XX. Principalii artiști care au inspirat pelicula au fost Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc,n Jan Stanisławski, Julian Fałat, Leon Wyczółkowski, Piotr Michałowski, Jules Breton și Jean-Francois Millet.

După Loving Vincent, mulți distribuitori și agenți de vânzări ne-au mulțumit, spunând că lumea este mai receptivă la animația pentru adulți. Am vrut să găsim altceva pentru a arăta ce poate face tehnica noastră de animație pictată în film. A da viață unui roman de 1000 de pagini mi s-a părut o nouă provocare și o oportunitate de a arăta că poate funcționa și din punct de vedere emoțional. În numele pământului este la o scară cu totul diferită de Loving Vincent. Avem dansuri și bătălii. Construcția fiecărui cadru s-a dublat, din cauza stilului mai realist și a mișcărilor dinamice ale camerei pe care le folosim în acest film”, declară regizorul Hugh Welchman

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite