Frozen 2, debut record pentru o animaţie: ce încasări a avut în România şi la nivel global în primul weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul „Frozen 2“ a debutat în box office-ul nord-american de weekend cu încasări de 127 de milioane de dolari, stabilind un record pentru o animaţie lansată în luna noiembrie. În România, filmul Disney a avut al doilea cel mai bun weekend de debut al anului după „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului“.

Debutul „Frozen 2“ este al treilea cel mai bun pentru un film de animaţie, după „Incredibles 2“, cu 182 de milioane de dolari, şi „Finding Dory“, cu 135 de milioane de dolari, potrivit Variety, citat de news.ro. 

În plus, reprezintă cel mai bun weekend de debut înregistrat vreodată de Walt Disney Animation şi este singura animaţie care a înregistrat încasări de peste 100 de milioane de dolari în afara verii.

La nivel internaţional, „Frozen 2“ a generat încasări de 223 de milioane de dolari. Astfel că totalul, la nivel global, este de 350 de milioane de dolari. 

Şi în România „Frozen 2“ a avut încasări spectaculoase în primul weekend de proiecţii - 3,782 de milioane de lei, echivalentul a 876,473 de dolari, potrivit Cinemagia.

Este aşteptat ca „Frozen 2“ să fie a şasea producţie Disney care depăşeşte pragul de 1 miliard de dolari încasări anul acesta. De altfel, primul trailer al lungmetrajului de animaţie „Frozen 2“, lansat de Disney devenea cel mai urmărit din istorie, în primele 24 de ore. El a fost vizionat de 116,4 milioane de ori, cel mai mare număr înregistrat vreodată de un trailer de animaţie, potrivit The Hollywood Reporter

Filmul de animaţie „Frozen II / Regatul de gheaţă II“, o producţie Walt Disney Animation Studios, a avut premiera vineri, 22 noiembrie. Filmul „Frozen“ a fost lansat în 2013, iar în primele cinci zile a generat încasări de 93 de milioane de dolari.

Noul film din seria „Frozen“ spune povestea preferaţilor publicului - Anna, Elsa, Kristoff, Olaf şi Sven - care pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsăi, dar şi pentru a salva regatul.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite