VIDEO Ana Ularu: „Am avut o perioadă în care am fost mercenar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa face radiografia personajelor pe care le interpretează şi a filmelor. FOTO Roberto Sălceanu/ Click
Actriţa face radiografia personajelor pe care le interpretează şi a filmelor. FOTO Roberto Sălceanu/ Click

Tânăra actriţă Ana Ularu a discutat cu jurnaliştii de la Adevărul despre noile proiecte profesionale în care este implicată atât în film, cât şi în teatru, şi despre valorile personale care au propulsat-o.

Vă prezentăm principalele declaraţii:

"În perioada în care aveam liber, la filmările din Bulgaria, nu am avut un muzeu pe care să-l vizitez, pentru că mie îmi place arta în timpul liber. Era doar un muzeu comunist pe care nu l-aş fi vizitat".

"Impulsul şi vectorul îi fac artişti pe regizori".

"Cred că ceea ce lipseşte foarte mult în zona estică este nevoia de a privi spre viitor, nu de a privi înapoi".

"Eu am fost foarte sceptică în privinţa oamenilor care pleacă în călătorii şi au revelaţii", spune ea despre călători\ în Nepal, unde a filmat "Camera Trap", interpretând rolul unui biolog.

"După primele repetiţii (la "Camera Trap" - n. r), mi-am dat seama că oricât m-aş documenta, e o lume pe care trebuie s-o creezi. Regizorul nostru ne-a ajutat foarte mult, ne-a trimis documentare, pentru că trebuia să fac ceva total diferit faţă de ceea ce am făcut eu ca actriţă. E foarte ciudat, e un soi de meta-actorie. Am avut două-trei luni de documentare şi am citit tratate despre cum e distrusă populaţia de leoparzi din cauza plantaţiilor de ferigi. Am citit atât de mult încât am zis că e mult mai mişto meseria asta decât a mea. Mi-a plăcut foarte mult, iubesc filmul ăla."

"Nu sunt în punctul în care să aleg eu un film, dar traseul meu face să lucrez cu regizori aflaţi la început de meserie", spune cea care şi-a început cariera la nouă ani.

Cât priveşte statutul financiar, Ana Ularu este modestă: "Nu am maşină, nu am permis, nu-mi fac vacanţele în Caraibe".

Ana Ularu spune că a fost foarte norocoasă pentru că a primit rolul din "Familia Borgia". "Din păcate, nu am avut scene cu el şi nu l-am cunoscut pe Jeremy Irons", zice ea.

Actriţa Ana Ularu, de la "Familia Borgia" la "Sunt o babă comunistă" 

"N-am avut nicio emoţie când i-am cunoscut pe Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence, dar am devenit total inutilă, m-am pierdut absolut, când am cunoscut-o pe Susanne Bier, regizoarea filmului "Serena".

"Mi-aş dori foarte mult să lucrez cu Lars von Trier, mi-ar plăcea să mă deconstruiască."

"Am vrut să fiu regizor, dar am renunţat. E un soi de laşitate între a-ţi face o viaţă versus a sta confortabil. Să fii actor, e mai greu, din fericire, teatrul ne ajută să ne facem propriile spectacole. Există o dihotomie bizară la noi: actorul de film nu e şi actor de teatru, ceea ce e un pic bizar. Văd că filmul a devenit mai permeabil la noi, teatrul a rămas destul de ermetic. Sunt două lumi diferite, dar mi se pare esenţial să le faci pe amândouă, la fel cum mi se pare esenţial să faci şi seriale. Am un singur criteriu: să-mi placă foarte mult, în timp ce citesc în scenariu cred în el sau nu cred, am trecut de perioada aia în care eram mercenar, când vânam reclame şi filme de-a valma. Sunt în faza în care primesc nişte scenarii bune şi fac nişte filme în care cred."

Nu cred în compromisuri, sunt orgolioasă, nu aş accepta ceva ce nu aş obţine eu, de aia nu am apărut ca iubita lui X, la braţul lui. Îmi fac drumul meu, nu vreau să am succes pentru că am avut o relaţie cu cineva. 

"Şcolile produc mult mai mulţi actori decât trebuie, pentru că trăim într-un secol în care toată lumea îşi trăieşte sfertul de oră de celebritate, vorba lui Andy Warhol. Suntem actori peste tot, pe Facebook, pe Instagram, ne arătăm la cameră partea cea mai frumoasă. Mă mai întreabă lumea dacă merită să dea la actorie şi dacă se intră pe pile şi eu îi întreb sincer dacă asta îşi doresc, pentru că o să fie cginuitor, nu ai bani şi o să ajungi consumat îngrozitor. Eu nu mă feresc de consumul ăsta, pentru că e o meserie care se face cu emoţiile din noi şi cu viciile noastre, trebuie să te cunoşti cu bine şi cu rău." 

"Caut să fac ceea ce-mi place, din punctul ăsta de vedere, sunt foarte răsfăţară, nu mă consider nici cântăreaţă, nici scenograf".

"Când am pauze sunt într-o hedonism total şi lenevesc, citesc şi mă uit la filme toată ziua, dar creativitatea e un muşchi care trebuei antrenat"

"Locul meu preferat din România este marea. Eu m-am ţinut departe de staţiunile cu opulenţă, dar marea mea, aşa cum o ştiu eu, mă încarcă foarte mult."

"Filmările pentru Sunt o babă comunistă s-au desfăşurat în linişte, cu părinţii din film, Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea. E un film cald despre cât de importantă e familia şi încrederea dintre legăturile de sânge, iar cât de curând o să vedem şi filmul, eu nu l-am văzut până acum."

"Nu suport să mă văd pe ecran, am făcut greşeala să vizionez un film cu mine pentru prima oară într-o sală cu 4.500 de oameni în jur şi a fost îngrozitor, am fost la un pas de infarct văzându-mi imaginea. Are legătură cu mine şi cu faptul că ai fi putut face mai bine."

N-am avut nicio emoţie când i-am cunoscut pe Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence, dar am devenit total inutilă, m-am pierdut absolut, când am cunoscut-o pe Susanne Bier, regizoarea filmului "Serena"

"Era o apologie a actorilor care scria că actorii ar trebui iertaţi pentru că lucrează cu nervii întinşi la maximum şi se consumă emoţional."

"Nu cred în compromisuri, sunt orgolioasă, nu aş accepta ceva ce nu aş obţine eu, de aia nu am apărut ca iubita lui X, la braţul lui. Îmi fac drumul meu, nu vreau să am succes pentru că am avut o relaţie cu cineva pentru că atunci zic: <Nu m-am remarcat pentru că sunt eu talentată?>. Am refuzat să iau calea altcuiva, am preferat să-mi fac drumul meu, parceluţa mea, sunt foarte orgolioasă cu chestia asta."

"M-a deprimat total când am citit articolele cu <Ana Ularu face sex în Familia Borgia>. La atât au rezumat rolul meu. Am plâns trei zile."

Reprezentantă a unei generaţii de artişti români dăruiţi din plin cu talent, Ana Ularu a fost cooptată în distribuţia celui de-al treilea sezon al serialului HBO “Familia Borgia”, alături de actori de talia lui Jeremy Irons sau Francois Aranud, a muncit cot la cot cu Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence pentru lungmetrajul „Serena”, care se va lansa în această toamnă şi în cinematografele din România, şi a încheiat filmările la thriller-ul “Camera Trap”, în regia lui Alex Verner.

De asemenea, în luna august va avea premiera filmul „Sunt o babă comunistă”, regizat de Stere Gulea, un prilej de a le vedea pe Ana Ularu şi pe actriţa Luminiţa Gheorghiu în roluri de fiică şi mamă.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite