Filmul care a înfuriat lumea islamică, „Innocence of Muslims”, a fost filmat la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul film, care a declanşat violenţe în Orientul Mijlociu şi a dus la moartea ambasadorului american în Libia, a fost parţial realizat pe un fost set construit de divizia TV a Paramount pentru seria „JAG”.

Potrivit „The Hollywood Reporter”, declaraţia a fost făcută de un om cu experienţă în televiziune, care colaborează cu agenţii FBI în anchetă. Bucăţi din „Innocence of Muslims” a fost filmate şi în Saugus, la câţiva kilometri de Hollywood, într-o fermă numită „Bagdad Square”, folosită adesea de echipele de producţie pentru scene care ar replica zone din Orientul Mijlociu.

Rene Veluzat, deţinătorul Blue Cloud şi al fermei, a fost interogat de agenţi şi de poliţie pentru a afla cine este în spatele controversatului film. A refuzat însă să discute cu presa, pe motiv că aşa a fost instruit de FBI şi L.A.P.D.

În acest moment, cineastul egiptean Nakoula Basseley Nakoula – care s-a prezentat în presă şi pe generic cu pseudonimul Sam Bacile – se ascunde, singurul reprezentant al filmului fiind Steven Klein, un agent de asigurări şi veteran al războiului din Vietnam, care a acceptat să susţintă filmul pentru a-i scăpa pe copiii şi nepoţii lui de „monştrii ăştia”, cum a declarat pentru „Huffington Post”. Tot el a povestit că intenţia lui Nakoula a fost să dea un titlu înşelător, pentru a-i atrage pe credincioşii musulmani la film, ca apoi să le distrugă convigerile, prezentându-le „adevărata faţă” a lumii lor.

Nakoula a vorbit cu jurnaliştii americani la începutul săptămânii, ducându-i aparent pe piste false. Acesta susţine că filmul cu un buget de 5 milioane de dolari a fost filmat în vara lui 2011 şi finanţat de 100 de afacerişti evrei, o declaraţie menită să inflameze şi mai mult spiritele în Orientul Mijlociu. Numele adevăraţilor finanţatori este şi provocarea pentru anchetatorii americani.

Autorităţile au avertizat că nu pot garanta pentru siguranţa celor 59 de actori şi 45 de membri ai echipei filmului, din secunda în care numele lor reale vor fi aflate. Între timp, protestele violente în Orientul Mijlociu au luat amploare, în numele aceluiaşi pretext, „Innocence of Muslims”, care ia în derâdere îndemnurile profetului Mohammed şi convingerile musulmanilor. Întrebat de consecinţele grave ale filmului său, Nakoula a precizat că   regretă, dar că „ambasadele ar trebui să fie mai bine păzite”.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite