Martin Scorsese pregăteşte un film despre cel mai influent critic american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Scorsese. Foto: outnow.ch
Martin Scorsese. Foto: outnow.ch

Roger Ebert va fi subiectul unui documentar produs de Martin Scorsese. Celebrul regizor a cumpărat  drepturile pentru autobiografia „Life Itself: A Memoir”.

„Forbes” l-a descris cândva „cel mai influent editorialist din America”. Roger Ebert (70 de ani) este singurul cronicar de film premiat vreodată cu Pulitzer pentru critică şi onorat cu o stea proprie pe Hollywood Walk of Fame, în 2005. A publicat 15 cărţi despre film şi este fost prezentator al unor emisiuni de cinema cu succes în Statele Unite, ca „Sneak Previews” sau „At the Movies with Gene Siskel and Roger Ebert”.

A scris scenarii, unele controversate, cum ar fi „Who Killed Bambi?”, şi s-a luptat ani în şir cu dependenţa de alcool. În 2002, a fost diagnosticat cu cancer tiroidian, operaţia chirurgicală suferită lăsându-l fără o parte a feţei şi fără voce. Continuă însă să scrie, cu aceeaşi vervă, şi rămâne extrem de influent în lumea filmului american. Cartea „Life Itself: A Memoir”, publicată în 2011, trece prin toate momentele vieţii şi carierei sale. Martin Scorsese a cumpărat drepturile de ecranizare şi va produce filmul, regizor fiind Steva James.

„Când am aflat pentru prima dată că erau interesaţi, ştirea a picat din cer. Scriam odată pe blog că «Hoop Dreams» al lui Steve James, e marele documentar american. Celălalt film al său, «The Interrupters», despre voluntari care luptă cu violenţa de pe străzile din Chicago, era necesar şi curaj. Acum, când mă gândesc că e interesat de memoriile mele, mi se pare grozav. N-aş putea fi mai fericit de atât, în special pentru că nu m-am gândit niciodată că volumul meu ar putea deveni film”, a declarat Roger Ebert pentru „Chicago Sun-Times”, ziarul în care scrie din 1967.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite