Disney a cumpărat Star Wars

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Iger, director executiv Disney. FOTO Reuters
Robert Iger, director executiv Disney. FOTO Reuters

Walt Disney a cumpărat ieri casa de producţie Lucasfilm, alături de franciza „Star Wars“ pentru 4,5 miliarde de dolari. Împreună cu această tranzacţie vine si o promisiune-surpriză: saga Star Wars continuă, chiar dacă George Lucas a renunţat la ea.

Afacerea uneşte un studio de film, sub forma unui butic din nordul Californiei, care a adus efectele speciale în era digitală, cu venerabilul centru de putere de la Hollywood – Walt Disney Studios. Deşi producătorul George Lucas anunţase că producţia „Star Wars“ se va încheia odată cu apariţia ultimului film, „Revenge of the Sith”, conducerea Walt Disney anunţă o apariţie pe marile ecrane şi o continuare a producţiei.

George Lucas, o figură reprezentativă în industria filmului, cunoscut pentru controlul exercitat asupra celor mai mici detalii din cadrul propriului univers ficţional „Star Wars“, va ramâne consultant pe partea de creaţie. În interviul acordat celor de la timelive.com, Lucas a catalogat vânzarea drept o dorinţă personală de a ieşi din industria cinematografiei. „Este timpul sa transmit «Star Wars» unei noi generaţii de creatori de film“, a declarat el. Lucas va deveni al doilea acţionar individual al brandului Disney, cu o cotă de participare de 2,2 %.

Această înţelegere marchează a treia tranzacţie pe care Disney o realizează în mai puţin de şapte ani. Astfel, binecunoscuta companie a semnat în trecut pentru achiziţia unor studiouri şi portofolii ale unor personaje celebre, toate aceste tranzacţii reflectând o strategie de marketing puternică.

George Lucas

[George Lucas, producătorul Star Wars şi personajele din distribuţie. FOTO Reuters]

La începutul anului 2006, Disney a încheiat un acord pentru a cumpăra brandul Toy Story, iar în vara anului 2009 au fost produse revistele cu benzi desenate ale celor de la Marvel.

Această înţelegere marchează un nou început pentru trilogia „Star Wars“ şi oferă fanilor o adevarată supriză, pregătindu-i pentru marea lansare. Dar oare celebra poveste science-fiction va urma în totalitate calea trasată de Lucas sau vom avea parte de o nouă viziune a celor de la Disney?

,,Sunt foarte încrezător ca Disney va avea grijă de franciza pe care am construit-o. A venit momentul ca eu să las pe cineva din generaţia tânără să preia ce am creat eu. Cred şi acum că Star Wars o să trăiască şi după ce eu nu voi mai fi şi mai cred că este important să predau ştafeta acum cât încă mai sunt în viaţă“, a marturisit George Lucas.  

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite