Controversatul Lars von Trier crede că nu va mai putea regiza filme valoroase după ce a renunţat la alcool şi droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Lars von Trier (58 de ani), cunoscut pentru realizarea filmului „Nymphomaniac“, a declarat într-un interviu acordar ziarului danez „Politiken“ că este îngrijorat că nu va mai putea să regizeze filme, deoarece a renunţat să mai consume alcool şi droguri.

„Nu ştiu dacă mai pot să fac filme şi acest lucru mă îngrijorează. Nicio creaţie artistică de valoare nu a fost vreodată realizată de foşti dependeţi de alcool şi droguri. Cine naiba s-ar deranja să asculte Rolling Stones fără băutură sau pe Jimi Hendrix fără ca acesta să fie sub influenţa heorinei“, a declarat Lars von Trier pentru publicaţia „Politiken“. Interviul acordat de către von Trier a apărut pe prima pagină a ziarul danez şi s-a întins pe şapte pagini în interiorul acestei publicaţii, arată Reuters.

Lars von Trier a mai spus că în prezent merge la şedinte de grup ale „Acoolicilor Anonimi“ şi că nu a mai consumat alcool şi droguri de mai bine de 90 de zile. Într-o dezvăluire sinceră, von Trier a declarat că în fiecare zi consuma o sticlă de votcă pentru a intra „într-o lume paralelă“ în care se simţea creativ. Totodată, acesta a mai zis că majoritatea filmelor pe care le-a regizat au fost scrise sub influenţa drogurilor sau a alcoolului. „Nu recomand nimănui să facă acelaşi lucru. Este foarte periculos şi stupid în toate felurile posibile“, a completat el. Oferind un exemplu, Lars von Trier a mărturisit că scenariul pentru filmul „Dogville“ a fost scris în doar 12 zile, după ce consumase foarte multe droguri, iar cel pentru „Nymphomaniac“ l-a scris pe durata a 18 luni, timp în care nu a consumat droguri şi alcool.

Nicio creaţie artistică de valoare nu a fost vreodată realizată de foşti dependeţi de alcool şi droguri Lars von Trier, regizor

Acesta este primul interviu pe care Lars von Trier l-a acordat după ce regizorul a fost declarat „persona non grata“ de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, în 2011. Atunci, regizorul a făcut comentarii legate de nazişti la conferinţa de presă pentru lungmetrajul său „Melancholia“, desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA) şi cu premiul pentru interpretare feminină, atribuit actriţei Kirsten Dunst, la Festivalul de la Cannes din acelaşi an.

image

Cunoscut pentru regizarea unor filme cu conţinut sexual explicit, precum „Antichrist“ şi „Nymphomaniac“, danezul a mai spus în interviu că a ajuns într-un punct în care a trebuit să aleagă între omul Lars Trier şi regizorul Lars von Trier. Lars Trier şi-a schimbat numele în „Lars von Trier“ în timp ce studia la Danish Film School, mai scrie Reuters.

Lars von Trier FOTO AFP

Născut pe 30 aprilie 1956, în Danemarca, Lars von Trier este unul din regizorii ale căror creaţii au influenţat semnificativ cinematografia europeană şi mondială. Absolvent al Şcolii de Film Naţionale Daneze, Von Trier a debutat în lungmetraj în 1984, cu „The Element of Crime“, pentru care a obţinut, la Festivalul de la Cannes, marele premiu pentru tehnică, evidenţiază Mediafax. Lars von Trier a lansat nouă din filmele sale la Cannes, unde a câştigat Palme d’Or pentru „Dansând cu noaptea/Dancer in the Dark“ (2000) şi marele premiu al juriului pentru „Abisul sufletului/Breaking the Waves“, în 1996. Cariera regizorului mai include titluri celebre, precum „Dogville“ (2003), premiat cu European Film Award, „Manderlay“ (2005), „Şeful şefilor/The Boss Of It All“ (2006) şi „Melancholia“ (2011).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite