Compania fondată de Harvey Weinstein îşi declară falimentul după eşuarea unui acord de vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harvey Weinstein este acuzat de aproximativ 100 de femei de abuzuri sexuale FOTO AP
Harvey Weinstein este acuzat de aproximativ 100 de femei de abuzuri sexuale FOTO AP

Weinstein Co, afectată de scandalurile de hărţuire sexuală în care este implicat co-fondatorul Harvey Weinstein, îşi va declara falimentul în urma eşuării unui acord de vânzare a companiei, în valoare de 500 de milioane de dolari, transmite Bloomberg.

Consiliul de administraţie nu a reuşit să concretizeze un acord de vânzare a studioului de film unor investitori conduşi de Maria Contreras-Sweet, care a condus Small Business Administration în perioada 2014-2017, potrivit unei scrisori publicate luni de board-ul Weinstein.

Weinstein Co s-a aflat în pragul falimentului după ce parteneri precum Netflix şi-au retras proiectele de la compania de film şi televiziune.

Producătorul de filme, creatorul unor pelicule câştigătoare de premii Oscar cum ar fi „Discursul regelui/The King’s Speech“ şi show-uri de televiziune ca „Project Runway“, şi-a pierdut afacerile în urma apariţiei acuzaţiilor de viol şi hărţuire sexuală împotriva lui Harvey Weinstein.

Între alţi ofertanţi pentru preluarea Weinstein Co s-au aflat Lions Gate Entertainment şi BeIN Media Group, proprietarul din Qatar al Miramax, un alt studio de film fondat anterior de fraţii Harvey şi Bob Weinstein.

FilmePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite