Cine sunt „răufăcătorii“ în filmul biografic despre Amy Winehouse. Dezvăluirile regizorului „Back to Black“ VIDEO

0
Publicat:

În cei 27 de ani de existență, Amy Winehouse a devenit o legendă a muzicii, dar viața sa personală a fost adesea subiectul unei analize intense din partea presei, relatează BBC.

Relația ei cu Blake Fielder-Civil a fost în centrul atenției tabloidelor și a fost urmărită de fotografi în momentele cele mai vulnerabile. 

Regizorul unui nou film biografic despre regretata cântăreață susține că „paparazzi și dependența" sunt răufăcătorii din film, nu fostul ei soț. 

Filmul, „Back to Black”, prezintă evoluția lui Winehouse de la adolescenta încrezătoare din nordul Londrei la megastarul internațional. 

Marisa Abela, care face parte din distribuția filmului „Barbie”, o interpretează pe Amy Winehouse, în timp ce actorul Jack O'Connell, din „Skins” și „This Is England”, dă viață personajului Fielder-Civil. 

„Poveste de dragoste intensă, deși toxică”

Cineasta britanică Sam Taylor-Johnson, care a regizat și filmul biografic „Nowhere Boy”, din 2009, despre John Lennon, a mărturisit că a vrut să îl întâlnească pe Fielder-Civil înainte de filmări, dar nu a reușit. 

Trebuia să înțelegem de ce Amy s-a îndrăgostit de el, așa că nu era vorba de a face un personaj negativ", a afirmat ea. „A trebuit să ne îndrăgostim de el pentru a înțelege de ce a scris unul dintre cele mai mari albume despre dragostea lor. 

În ceea ce-l privește pe Blake, nu era treaba mea să judec pe cineva care era în mod evident un dependent și pe cei doi care aveau această poveste de dragoste intensă, deși toxică", a mai spus regizoarea. 

Amy Winehouse
Amy Winehouse a murit în anul 2011. Foto: Arhivă

Deși Taylor-Johnson și Abela nu l-au întâlnit pe fostul soț al lui Amy Winehouse, au reușit să cunoască alți membri ai familiei cântăreței. 

 Regizoarea i-a vizitat pe părinții lui Winehouse înainte de începerea filmărilor „din respect", întrucât realiza un film despre fiica lor. Dar ea spune că aceștia nu au fost implicați în realizarea filmului „Back to Black” și nu au spus „ce puteam și ce nu puteam face"

Cu toate acestea, familia a vizitat apoi platoul de filmare și a întâlnit-o pe Abela în timp ce aceasta era îmbrăcată ca regretata artistă. „A fost incredibil de important pentru mine să fiu respectuoasă și să fiu conștientă de sensibilitatea acelui moment", a afirmat Marisa Abela. 

Filmul biografic despre Winehouse nu a fost primit cu bucurie de toată lumea, unii spunând că este realizat prea curând. Cântăreața a murit în anul 2011, în urma unei intoxicații cu alcool. 

Recenziile nu au fost încă făcute publice, dar după ce a fost lansat trailerul „Back to Black”, unii utilizatori ai rețelelor de socializare s-au plâns că Abela nu seamănă suficient de mult cu regretata cântăreață și nici nu are o voce asemănătoare. 

 „Mulți imitatori geniali”

Actrița cântă în film, însă spune că „a fost o ușurare" faptul că nu a fost condiția obligatorie pentru a primi rolul, afirmând că a fost „impresionată" de Winehouse. Ea a luat lecții de canto înainte de filmări.  

Important pentru mine a fost faptul că muzica a fost instrumentul prin care Amy a vrut să își spună povestea, iar dacă cânți într-un mod care seamănă cu stilul lui Amy, atunci poți spune fiecare poveste așa cum ar fi vrut ea să o spună. 

Am fost atât de entuziasmată de ideea de a juca și de a intra în legătură cu Amy, fata, apoi cu Amy, cântăreața. Femeia înainte de a deveni vedetă." 

Taylor-Johnson spune că a fost important pentru ea să distribuie o persoană „care nu avea de gând să o imite pe Amy". 

Au existat mulți imitatori geniali și oameni care arătau ca ea sau cântau ca ea. Dar Marisa s-a prezentat ca fiind ea însăși, a fost singura din procesul de audiție care nu a încercat să semene cu ea în niciun fel, cu cercei, eyeliner sau altceva”, a mai adăugat cineasta. 

Goana presei după Amy Winehouse este una dintre temele principale ale filmului, paparazzi fiind înfățișați stând în fața casei ei. Într-una dintre secvențe, ea cade în fața unei farmacii, iar fotografii se apleacă pentru a face cea mai bună poză, fără să o ajute să se ridice. 

În sutele de fotografii realizate de paparazzi, cântăreața este, de asemenea, evident supărată și indispusă. 

Atât Abela, cât și Taylor-Johnson vor ca filmul să arate ce artistă incredibilă a fost Winehouse și ca oamenii să iasă din sălile de cinema și să-i asculte piesele. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite