China anulează difuzarea filmului „Django Dezlănţuit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Difuzarea peliculei „Django Dezlănţuit“, regizată de Quentin Tarantino, a fost anulată în China chiar în ziua premierei, din cauza unor „problem tehnice“.

Potrivit BBC, China Film Group Corporation a emis un ordin de suspendare a difuzării filmului, acest lucru fiind confirmat şi de angajaţii cinematografelor. Acest lucru a dus la speculaţii conform cărora filmul, deşi cenzurat, nu a întrunit normele de cenzură impuse de autorităţile culturale.

„Aveam mari aşteptări de la încasările pe care acest film le-ar fi făcut“, a declarat Tian Zaixing, manager de cinematograf. Conform spuselor sale, la ora 10.00, ora locală a primit un apel în care i se cerea să anuleze difuzarea filmului.

Decizia de a anula filmul a venit ca un şoc, în contextul în care detalii semnificative din peliculă au fost cenzurate pentru a se încadra în normele din China. Într-un interviu pentru „ China's Southern Metropolis Daily“,  directorul executiv al Sony Pictures, Zhang Miao, a declarat că printre schimbările pe care le-au făcut filmului au fost „închiderea la culoare a sângelui“ şi „reducerea înălţimii pănă la care sar stropii de sânge“.

Sony Pictures şi Administraţia chineză de Stat a Radioului, Filmului şi Televiziunii (SARFT) responsabilă pentru cenzurarea filmului, nu au făcut nicio declaraţie privind anularea difuzării peliculei.

„După ce ne-am uitat cam un minut, filmul s-a oprit! După aceea au intrat în sală angajaţii cinematografului şi ne-au zis că SARFT a sunat şi că filmul trebuie întârziat. Îmi poate spune cineva ce se întâmplă?“ a comentat un blogger pe site-ul chinez de socializare Sina Weibo.

„Django Dezlănţuit“ este prima peliculă a lui Tarantino care urma să fie lansată în China – a doua cea mai mare piaţă de filme din lume.

Autorităţile de reglementare din China adesea solicită modificări ale filmelor pentru a elimina scene explicite sexual, violente cât şi alte subiecte considerate nepotrivite pentru publicul din chinez.

Chiar şi filmele „007: Coordonata Skyfall“ şi „Atlasul norilor“ au făcut modificări în scenariu pentru a fi pe plac autorităţilor chineze.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite