Ce indicii oferă noul trailer „Star Wars: The Force Awakens“ despre intriga filmului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul şi probabil ultimul trailer al peliculei „Star Wars – The Force Awakens” a fost primit într-o atitudine general pozitivă de public, în mare parte deoarece a reuşit să stârnească interesul fără să dezvăluie aproape nimic concret legat de poveste.

Însă trailerul este plin de indicii vizibile pentru fanii seriei – nu în ultimul rând fiindcă evocă o atmosferă nostalgică, cu elemente şi cadre similare celor din trilogia originală. Iată ce speculaţii oferă ultima mostră a filmului ce va fi lansat în cinematografe pe 19 octombrie:

image

Rey ar putea juca un rol similar cu cel al lui Luke Skywalker

Personajul Rey, jucat de Daisy Ridley, pare a avea unul din rolurile centrale în noua trilogie. Lăsând la o parte faptul că se află în centrul posterului oficial, câteva din secvenţe arătate în trailer evocă o similitudine cu personajul central al trilogiei originale, Luke Skywalker. 

Trailerul începe cu o figură mascată care explorează interiorul a ceea ce pare a fi un distrugător stelar, purtând un toiag în spate – arma preferată a personajului Rey. Următoarele secvenţă o arată pe Rey mergând împreună cu un droid prin deşertul planetei Jakku şi privind o navă cum traversează aceeaşi planetă, foarte similare cu scene ale lui Luke Skywalker de pe Tatooine, din filmul Star Wars original. 

Geprge Lucas a declarat la un moment dat că povestea din Star Wars este axată pe structura mitică identificată de istoricul religiilor Joseph Campbell drept „Călătoria Eroului” - urmărind unul sau mai multe personaje în cursul a mai multor stagii clar definite – printre care, „chemarea spre aventură”, „drumul încercărilor” sau „ispăşirea tatălui” - toate acestea fiind trecute de Luke Skywalker în trilogia originală. Având în vedere că producătorii filmului au declarat în nenumărate rânduri că vor ca filmul să pară o continuare naturală a trilogiei iniţiale, nu este exclus ca acesta să fie construit pe o structură similară.

rey leia

Rey ar putea fi fiica cuplului Han Solo - Leia

Dar cine este mai exact Rey? Pe site-ul oficial Star Wars, ea este descrisă drept o „supravieţuitoare întărită de o viaţă întreagă în care a avut de-a face cu tâlharii de pe planeta Jakku”. Dar în ciuda faptului că Rey însăşi susţine că este „un nimeni”, trailerul oferă câteva indicii subtile despre originea ei reală. 

Christian Blauvelt de la BBC a remarcat faptul că în timpul unei replici adresate de Rey lui Han Solo(Harrison Ford), coloana sonoră este schimbată într-un pasaj din „Han Solo and The Princess” din „The Empire Strikes Back” - practic tema dragostei dintre Han Solo şi Leia Organa. Dialogul este şi el elocvent - „Au fost poveşti despre ce s-a întâmplat”, remarcă Rey, iar Han Solo răspunde simplu: „E adevărat. Totul”.

Iar în secvenţa de început, personajul care pare a fi Rey este echipat similar unui „bounty hunter” din universul Star Wars. Mai specific, veşmântul este asemănător celui în care s-a deghizat Leia în „Return of the Jedi” pentru a-l salva Han Solo la începutul filmului. Deci, există o posibilitate ca Rey să fie de fapt fiica Leiei şi a lui Han Solo, ceea ce ar explica şi rolul central oferit unui personaj fără vreun trecut aparte în universul „Star Wars”.

image

Kylo Ren pare mai mult decât Darth Vader 2.0, dar ar putea fi doar un pion într-o conspiraţie mai mare

De când a fost dezvăluit drept nou antagonist al seriei, personajul lui Adam Driver, Kylo Ren, nu a scăpat de paralele cu Darth Vader. Iar acest fapt este amintit în trailer, una din scene înfăţisându-l pe Ren adresându-se căştii carbonizate a lui Vader: „Voi termina ceea ai ce tu ai început”. Ren poate folosi Forţa şi este un adept al părţii ei întunecate – însă nu se ştie exact dacă este chiar un lord Sith.

Însă Entertainment Weekly a dezăluit în august că el de fapt face parte dintr-un ordin secret numit „Knights of Ren”, despre care se ştiu la fel de multe ca şi despre First Order, organizaţia pe care o servesc şi care pare a fi urmaşa Imperiului din trilogia orginală. Un cadru din noul trailer îl arată pe Ren flancat de o serie de figuri îmbrăcate similar, însă doar el mănuieşte o sabie laser.

Totul pare însă deosebit de personal pentru Ren. Unii fani speculează că el este înrudit în vreun fel cu Anakin Skywalker/Darth Vader, în timp ce alţii cred că el este de fapt Luke Skywalker. Însă ciudat este că nici unul dintre membrii first order anunţaţi – General Hux (Domhall Gleeson) şi Supreme Leader Snoke (Andy Serkis) nu apar în trailer. În acest caz, fie ei reprezintă o parte mai importantă a poveştii, drept conducători de umbră, fie sunt aidoma lui Palpatine în postura de lideri politici. De reţinut şi că unele zvonuri indică faptul că Benicio del Torro ar urma să joace un antagonist important în Episodul VIII – deci rolul lui Ren ca o nouă figură de tip Darth Vader nu poate fi confirmat.

image

Luke Skywalker ar putea fi, de fapt, în trailer

S-a speculat foarte mult pe absenţa din trailere a personajului principal din trilogia originală, ultimul Jedi, Luke Skywalker. Mark Hammill a fost confirmat în distribuţia filmuiui şi este trecut chiar primul pe lista actorilor în poster, însă lipseşte şi din acesta.

Asta i-a făcut pe fani şi analişti să speculeze că el ar fi de fapt Kylo Ren, întors către partea întunecată din oarece motiv. Însă un cadru din trailer pare a confirma prezenţa lui Luke Skywalker drept personaj propriu: pentru câteva secunde, vedem un personaj cu glugă care pune mână pe ceea ce pare a fi îndrăgitul droid R2-D2. 

Indiciul cheie aici este mâna dreaptă a personajului, care este o proteză sau implant robotic. Luke Skywalker şi-a pierdut mâna dreaptă în celebra scenă de luptă cu Darth Vader din „The Empire Strikes Back”. Speculaţia nu poate fi verificată, evident, însă includerea scenei către sfârşitul trailerului ar părea aleatorie în caz contrar – iar lista personajelor cărora le lipsesc mâna dreaptă şi încă sunt în viaţă în universul Star Wars este... destul de restrânsă, să zicem. Ar putea fi vorba totuşi şi despre un personaj nou, nenumit – Max von Sydow şi Greg Grunberg, printre alţii, sunt anunţaţi în distribuţia filmului, însă rolurile pe care le vor juca sunt necunoscute momentan.

image

Alte observaţii

Harrison Ford pare că va juca un rol important în „The Force Awakens”, în pielea lui Han Solo, poate ca un pilon de legătură pentru rezistenţa împotriva First Order-rului, în condiţiile absenţei aparent a lui lui Luke. El este omniprezent în acest trailer, la fel ca şi nava sa, Millenium Falcon. În rest, există o groază de momente cu efect nostalgic, dar şi nou în acelaşi timp: bătălii între tie-fighters, stormtrooperi puţin modificaţi, droizi în forme noi, dar parcă la fel de simpatici pentru publicul larg. 

De remarcat, însă, că trailere înfăţişează bătălii masive între forţe ce par a fi egale. Deci oricare ar fi  exact starea conflictului dintre Noua Republică (sau entitatea care i-a urmat) şi First Order, pare a fi ma puţin similară cu o rebeliune precum cea din trilogia originală, ci mai mult cu un război la scară largă.

Citeşte şi:

Un nou trailer pentru „Star Wars: The Force Awakens“, lansat cu o lună înainte de premiera mondială. Biletele pot fi achiziţionate în avans VIDEO

Disney a lansat un nou trailer pentru mult aşteptata peliculă „Star Wars: The Force Awakens“, ce a fost difuzat în premieră în pauza unui meci de fotbal american de pe canalul ESPN. Clipul a generat o adevărată dezbatere în rândul fanilor, care aublocat, prin numărul mare de accesări, un site care vindea bilete în precomandă.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite