Câştigători BAFTA 2017: „La La Land“ a primit cinci premii, printre care şi distincţia pentru Cel mai bun film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Musicalul regizat de Damien Chazelle a fost vedeta premiilor BAFTA 2017, fiind desmenat Cel mai bun film şi primind alte patru trofee. O importantă victorie a fost marcată şi de lungmetrajul „Son of Saul“, cu actorul de origine română Levente Molnar în distribuţie, care a primit distincţia la categoria Cel mai bun film străin.

„La La Land“ a strălucit la BAFTA 2017, unde şi-a adjudecat cel mai important trofeu - Cel mai bun film, dar şi pe cele pentru Cel mai bun regizor (Damien Chazelle), Cea mai bună actriţă în rol principal (Emma Stone), Cea mai bună imagine şi Cea mai bună muzică originală.

„Într-o perioadă care este atât de divizantă, cred că este un lucru special că am reuşit să fim împreună în această seară, mulţumită BAFTA, să sărbătorim creativitatea şi cum poate ea să treacă dincolo de graniţe şi cum poate ajuta oamenii să se simtă mai puţin singuri“, a declarat actriţa Emma Stone pe scenă, potrivit BBC, citat de News.ro.

La categoria Cel mai bun actor în rol principal a fost premiat Casey Affleck, pentru interpretarea din „Manchester by the sea“, iar Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Viola Davis, pentru partitura din „Fences“.

Casey Affleck a vorbit, în discursul său de mulţumire, despre Meryl Streep şi cuvintele sale de la gala Globurile de Aur 2017: „I-am spus cât de mult a însemnat pentru noi toţi discursul ei de la Globurile de Aur şi cât de recunoscător am fost că a făcut asta. Mi-a răspuns: «Cred că există speranţă».“

Filmul „Saroo: Drumul spre casă/ Lion“, adaptarea cinematografică a poveştii adevărate „A Long Way Home“, de Saroo Brierley, a fost recompensat cu două trofee - la categoriile Cel mai bun actor în rol secundar (Dev Patel) şi Cel mai bun scenariu adaptat.

Lungmetrajul „I, Daniel Blake“ al lui Ken Loach, care a câştigat anul trecut şi premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, a fost desemnat Cel mai bun film britanic.

La gala care a avut loc duminică seară la Royal Albert Hall au participat şi Prinţul William al Marii Britanii, alături de soţia sa, Ducesa de Cambridge. Ducele a fost preşedintele British Academy of Film and Television Arts şi i-a înmânat regizorului Mel Brooks BAFTA Fellowship, cel mai prestigios trofeu decernat de Academia Britanică de Artă a Filmului şi Televiziunii.

Cel mai bun film: „La La Land“

    

Cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone („La La Land“)

    

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck („Manchester by the Sea“)

       

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Dev Patel („Lion“)

       

Cel mai bun actor în rol secundar: Viola Davis („Fences“)

    

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle

    

Cel mai bun film britanic: „I, Daniel Blake“

    

Cel mai bun debut al unui scenarist, regizor sau producător britanic: „Under the Shadow“ (Babak Anvari — scenarist/regizor, Emily Leo, Oliver Roskill, Lucan Toh — producători)

    

Cel mai bun film străin: „Son of Saul“ (Laszlo Nemes)

    

Cel mai bun film documentar: „13th“ (Ava Duvernay)

    

Cel mai bun film de animaţie: „Kubo and the Two Strings“

    

Cel mai bun scenariu original: Kenneth Lonergan („Manchester by the Sea“)

    

Cel mai bun scenariu adaptat: Luke Davies („Lion“)

    

Cea mai bună muzică originală: Justin Hurwitz („La La Land“)

    

Cea mai bună imagine: Linus Sandgren („La La Land“)

    

Cel mai bun montaj: John Gilbert („Hacksaw Ridge“)

    

Cel mai bun decor: „Fantastic Beasts and Where to Find Them“

    

Cele mai bune costume: Madeline Fontaine („Jackie“)

    

Cel mai bun machiaj şi coafuri: „Florence Foster Jenkins“

    

Cel mai bun sunet: „Arrival“

       

Cele mai bune efecte vizuale: „The Jungle Book“

       

Cel mai bun scurtmetraj birtanic de animaţie: „A Love Story“

    

Cel mai bun scurtmetraj britanic: „Home“

       

EE Rising Star: Tom Holland

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite