Buget depăşit „Furios şi iute“: 250 de milioane de dolari pentru filmul în care Paul Walker va fi recreat pe calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Walker şi Vin Diesel, într-o scenă dintr-un film al francizei „Furios şi iute“ FOTO Universal Studios
Paul Walker şi Vin Diesel, într-o scenă dintr-un film al francizei „Furios şi iute“ FOTO Universal Studios

Noul film din seria „Furios şi iute“ va folosi tehnologie de ultimă oră pentru a recrea chipul actorului Paul Walker, care a murit anul trecut, într-un accident de maşină. Acest lucru nu va face însă decât să ridice costurile de producţie, care au depăşit deja 250 de milioane de dolari.

Estimat iniţial la 200 de milioane de dolari, bugetul filmului „Fast & Furious 7“ au depăşit deja acest prag. Asta şi din cauza faptului că unul dintre protagonişti, Paul Walker a murit. Deşi este înlocuit în unele scene de fraţii săi (Caleb, 36 de ani, pentru forma corpului şi mişcări) şi Cody (25 de ani, pentru culoarea ochilor), producătorii peliculei au nevoie de tehnologie prin care Paul Walker să prindă viaţă şi chiar să joace. Faţa actorului va fi reconstruită cu ajutorul computerului, care va reda nu numai trăsăturile starului, ci şi mimica şi expresiile acestuia.

Acestea vin, însă, cu un preţ. Tot ceea ce ţine de personajul Brian O’Conner, interpretat de Paul Walker costă de trei ori mai mult: sunt doi actori şi sunt şi costurile tehnologiei folosite. Sunt folosite mai multe camere de filmat, se trag mai multe duble. Foarte mulţi bani sunt cheltuiţi“, a declarat o sursă apropiată producătorilor, citată de „Hollywood Reporter“.

În urma accidentului de maşină în care Paul Walker şi-a pierdut viaţa la sfârşitul anului trecut, studiourile de producţie Universal au suspendat filmările, iar scenariul a fost rescris. Filmul, al şaptelea din franciză, trebuia să fie lansat iniţial pe 11 iulie 2014, dar va apărea în cinematografe pe 10 aprilie 2015.

Paul Walker şi prietenul său, Roger Rodas, au murit pe 30 noiembrie 2013, după ce automobilul Porsche GT Carrera în care se aflau a depăşit spaţiul carosabil şi s-a izbit de un stâlp şi de un copac, explodând la câteva secunde după impact. Automobilul era condus de Roger Rodas, fost pilot de curse şi partener de afaceri al actorului american. Certificatul de deces al actorului Paul Walker, starul francizei „Furios şi iute“, a confirmat faptul că starul american nu a murit doar din cauza traumatismelor violente, ci şi a arsurilor suferite.

Recent, soţia lui Rodas a dat în judecată compania Porsche, considerând că anumite defecţiuni tehnice au dus la accidentul în care au murit soţul ei şi Paul Walker.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite