Antonio Banderas îl va juca pe Pablo Picasso în „Geniul“: când va fi premiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonio Banderas FOTO Guliver/Getty Images
Antonio Banderas FOTO Guliver/Getty Images

Celebrul actor spaniol Antonio Banderas, nominalizat la premiile Emmy şi Globul de Aur, a fost ales în rolul lui Pablo Picasso pentru sezonul al doilea al serialului „Geniul“, care va examina viaţa şi activitatea pictorului spaniol, unul dintre cei mai influenţi şi apreciaţi artişti ai secolului al XX-lea.

Antonio Banderas, nominalizat la premiile Emmy şi Golden Globe (Evita, The Mask of Zorro, El Mariachi) a fost ales în rolul Pablo Picasso pentru sezonul al doilea al serialului „Geniul“ creat de Fox 21 Television Studios. 

Serialul va examina viaţa şi activitatea pictorului spaniol, unul dintre cei mai influenţi şi apreciaţi artişti ai secolului al XX-lea.

Filmările sunt programate să înceapă spre sfârşitul acestui an pentru ca premiera să aibă loc în 2018, pe National Geographic, în 171 de ţări şi 45 de limbi.

„Antonio era alegerea naturală. El, asemenea lui Picasso, are o abordare fără restricţii a vieţii, iar acest lucru va adăuga autenticitatea pe care o căutăm“, afirmă Ron Howard. „Are o paletă interpretativă foarte vastă şi ştiu că va reuşi să aducă la viaţă acest artist strălucit şi neconvenţional. Abia aştept să-i urmăresc transformarea în omul aflat în spatele geniului artistic“, declară Brian Grazer, unul dintre producătorii executivi ai serialului. 

Antonio Banderas se declară încântat de noul său rol

„Povestea de viaţă a lui Pablo Picasso mă fascinează de foarte mult timp şi am atât de mult respect pentru acest om, care, în plus, este originar din locul meu de naştere, Málaga“, spune Banderas. „Sunt încântat să lucrez cu National Geographic, Brian, Ron, Ken şi restul echipei Geniul pentru a transmite povestea adevărată a unuia dintre cei mai inovatori pictori ai lumii“, a declarat artistul. 

Primul sezon din „Geniul“, în care l-am putut admira pe Geoffrey Rush (The King’s Speech, Pirates of the Caribbean) în rolul lui Einstein, a fost recent nominalizat la zece premii Emmy, între altele, la categoriile Cel mai bun serial de televiziune, Cel mai bun actor principal într-un serial sau film, Cel mai bun regizor într-un serial de televiziune, marcând o premieră pentru National Geographic.

„Geniul“ a înregistrat, totodată, şi cea mai bună lansare a unui serial nou pentru National Geographic, fiind urmărit de peste 45 de milioane de telespectatori din lume.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite