Al Pacino şi Brian de Palma: echipa de aur din „Scarface“ se întoarce pe marile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al Pacino la premiera filmului „Wilde Salome“ din Dublin, Irlanda FOTO Reuters
Al Pacino la premiera filmului „Wilde Salome“ din Dublin, Irlanda FOTO Reuters

Al Pacino şi regizorul Brian de Palma, care au mai colaborat pentru filmele „Scarface“ ( 1983) şi „Carlito's Way“ (Carlito 1993 – n.r.), vor lucra împreună pentru pelicula „Happy Valley“, ce spune povestea lui Joe Paterno, un antrenor de fotbal american căzut în dizgraţie.

După 46 de ani în care a antrenat echipa „Pennsylvania State“, Paterno a fost nevoit să se retragă din activitate, din cauza unui scandal în care era implicat fostul său asistent Jerry Sandusky, acuzat de comiterea unor abuzuri sexuale asupra unor băieţi minori.

Sub condeiul autorului Joe Posnaski, viaţa lui Paterno a devenit subiect de carte. Romanul, intitulat simplu „Paterno“, a ajuns bestseller la scurt timp după lansare.

La şase luni de la moartea lui Paterno, în iulie anul trecut, Sandusky a fost găsit vinovat pentru 45 de capete de acuzare, fiind condamnat la 30 de ani de închisoare.

Filmul va fi produs de Edward R. Pressman, cunoscut pentru „American Psycho“ (2000). „Nu pot să mă gândesc la un duo mai bun, pentru a spune această poveste despre un bărbat complex, integru, care a fost îngenuncheat de propriul său defect“, a declarat acesta pentru BBC News.

Cele mai recente filme ale actorului Al Pacino sunt comedia „Jack and Jill“, „Wilde Salome“ şi "The Son Of No One".

Câştigător al unui premiu Oscar în 1993, pentru rolul din filmul „Scent of a woman“ (Parfum de femeie – n.r.), Al Pacino a apărut în ultimii ani şi în „Rigteous Kill“ (Crime justificate 2008 – n.r.), alături de Robert de Niro, şi în „Ocean's Thirteen“ ( Acum sunt 13 2007 – n.r.).

Brian de Palma, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi regizori americani, a revoluţionat Hollywood-ul în anii 1970, datorită filmelor sale pline de violenţă şi suspans, mereu apreciate de critici şi public.

Regizorul a devenit celebru cu lungmetrajele „Carrie“ (1976), „Dressed to Kill“ ( Pregătit pentru a ucide 1980 – n.r.), „Scarface“ (1983), „The Untouchables“ (Incoruptibilii 1987 – n.r.), „Carlito's Way“ (Carlito 1993 – n.r.), „Mission: Impossible“ ( Misiune: Imposibilă 1996 – n.r.) şi „The Black Dahlia“ ( Dulcele sărut al Daliei 2006 – n.r.).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite