22 iunie - Ziua Internaţională a Ştrumpfilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, ştrumpfii din toată lumea sunt în sărbătoare. Ambasadorii ştrumpfilor, celebrităţi din întreaga lume, se vor îmbrăca în costume albastre şi vor începe festivităţile la Bruxelles, după care vor lua trenul spre Paris.

image

Evenimente speciale sunt programate la Planetariul din Buenos Aires, Parcul tematic Imagica din Mumbai sau Sugarloaf Mountain din Rio de Janeiro. Bidinelele albastre vor colora cartiere din Portugalia şi centre de orfani din Africa de Sud.  În Australia, ştrumfii se vor aduna la Surfers Paradise, iar în Rusia va fi sărbătoare în Parcul Gorki. Ha’Penny Bridge  din Dublin va fi ornat cu flori albastre. Ştrumpfii vor vizita spitale de copii şi se vor aduna în piaţa centrală a Varşoviei,  vor cânta alături de trupa Right Said Fred, la Londra. La Los Angeles, americanii vor mânca îngheţata lui Menchie, Ştrumpfcăpşuna, după care vor vedea filmul.

Premiera filmului „Ştrumpfii 2“

Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation au instituit, în 2011, Ziua Internaţională a Ştrumpfilor, cu ocazia aniversării creatorului lor, Peyo.

Povestea ştrumpfilor a început în 1958, când au apărut cărţi de benzi desenate, care au fost apoi adaptate pentru micul şi marele ecran. Ştrumpfii reprezintă acum unul dintre cele mai vândute branduri. Moda ştrumpfilor a generat cărţi, figurine şi jucării, benzi desenate şi filme. Copiii din toată lumea sunt entuziasmaţi de ştrumpfi.

Primul film Ştrumpfii a apărut în 2011 şi a avut mare succes, având încasări de peste 140 de milioane de dolari. Anul acesta este lansat ce-l de-al doilea film, în care Gargamel (Hank Azaria), vrăjitorul cel rău, vrea să fure poţiunea magică a ştrumpfilor, o răpeşte pe Ştrumpfiţă şi o duce la Paris. Ştrumpfii trebuie să lupte pentru îndepărtarea pericolului şi sunt ajutaţi de prietenul lor, Patrick Winslow (Neil Patrick Harris). Filmul va avea premiera în România pe 23 august şi va circula în două variante - subtitrată şi dublată. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite