„Băsistul“ Raul Gheba, despre Mircea Badea: „Am fost nişte tineri plictisiţi şi uşor nervoşi pe acest papagal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Gheba nu are, de fapt, nicio afiliere politică, după cum mărturiseşte FOTO Dorin Constanda
Raul Gheba nu are, de fapt, nicio afiliere politică, după cum mărturiseşte FOTO Dorin Constanda

Clipul în care comediantul Raul Gheba a declarat că a fost „plătit cu 100 de lei de Traian Băsescu“ pentru a boicota emisiunea lui Mircea Badea a devenit viral pe internet. Artist de stand-up comedy şi jurnalist, Gheba a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“ despre acest „protest“ şi spune că, pe viitor, nu are de gând „să se «bată» cu Mircea Badea“.

Mai mulţi motociclişti s-au adunat miercuri seară, în faţa sediului Antenelor, pentru a-l bruia pe Mircea Badea, care îşi făcea emisiunea în aer liber, lângă studiouri. Un reporter Antena 3 a coborât în stradă şi a încercat să stea de vorbă cu „protestatarii“, dar l-a intervievat pe Raul Gheba, membru al grupului de umor Sector 7 şi finalist la „Românii au talent“. Acesta a răspuns ironic întrebărilor, declarând: „Eu sunt plătit de Băsescu! M-a trimis Băsescu! Ce era să fac? Să-i spun «Nu» lui Băsescu?“.

„A fost un protest cu vreo legitimitate care să critice  lipsa completă de deontologie şi de bun-simţ al celor de la Antene? Nicidecum, am fost nişte tineri plictisiţi şi uşor nervoşi pe acest papagal. Mişcarea noastră a fost doar o b****ă contra vântului, dar e dreptul nostru s-o tragem în democraţie. Pe de altă parte, aseară, emisiunea lui Badea a fost mai scurtă. Îmi pare rău, Mircea. Aş fi vrut să nu fiu aseară acolo şi să am chef de mişto-uri, dar am fost. Mea culpa! Sper să nu mai ajung în contextul să furnizez material pentru ceea ce cred că este cancerul suprem jurnalistic al acestei ţări. Voi şi B1“, a scris Raul Gheba într-un material publicat pe Vice.com.

Adevărul: Cum v-a venit ideea „protestului“?

Pe un grup de pe Facebook, Autobaza. Noi am fost nişte băieţi care n-aveau nimic de făcut miercuri seara, nu am avut legătură cu marşul motocicliştilor. Au fost două chestii diferite. Eu nici nu aveam intenţia să mă duc, în primă fază, pur şi simplu voiam să-i văd pe aştia de pe Autobază cum se pregătesc. Dar eram cu bicicleta, la plimbare, aşa că am mers şi eu cu ei.

Ce s-a întâmplat acolo, de fapt?

Motocicliştii care îl bruiau pe Mircea Badea turau motoarele, făceau zgomot, aşa că au trimis o echipă de la Antena 3 să filmeze. Ne-au găsit pe noi trei: primul n-a vrut să vorbească, al doilea a zis că a ieşit la plimbare şi că se odihneşte şi mi s-a părut de datoria mea să le spun ce voiau să audă. Dacă tot s-a deranjat doamna aceea să vină să-mi ia un interviu...

Şi-a dat seama că e glumă?

Da, la sfârşitul interviului şi-a dat seama că am lua-o la mişto. Eu chiar nu vreau să-l aţâţ pe Mircea Badea sau pe oricine altcineva, dar ar fi fost nepoliticos să-i spun doamnei că nu vreau să vorbesc când puteam să-i dau răspunsul pe care i l-am dat.

Mulţi nu-şi vor dea seama de ironie, vor lua spusele tale drept reale...

Da, mi-e cel mai teamă de cei care chiar cred. Asta ar fi singura mea temere.

Te aştepţi să fii atacat de Mircea Badea, în emisiune sau pe Facebook?

Sincer, mă aştept. Chiar sunt curios dacă vor difuza materialul pe care l-au filmat aseară. Dar sper ca treaba să nu explodeze la modul negativ, pentru că nu e o bătălie pe care vreau s-o am. Nu am niciun interes politic, nicio afiliere politică, am fost acolo în nume propriu. Sector 7 nu are legătură cu treaba asta...

Ai de gând să ripostezi dacă te va ataca în emisiune?

Eu sunt prost să mă «bat» Mircea Badea? N-am de gând să vorbesc cu el. Să-şi facă treaba în continuare. Nu am de gând să intru într-un conflict.

Filmuleţul a devenit viral pe internet. Crezi că un lucru de genul acesta, care nu a fost premeditat, te poate promova mult mai bine decât spectacolele de stand-up şi televiziunea?

E o chestie autentică, ăsta a fost şi farmecul. Dacă o gândeam, probabil că n-ar fi ieşit aşa. Eu cred că e una dintre acele chestii care vin şi trec. Dar nu vreau să-mi fac imaginea aşa, să rămân cu o ştampilă: „Uite-l pe băsistul ăla care a făcut mişto de Badea!“.

Marea confruntare dintre Mircea Badea şi motociclişti: „Băsescu e viaţa mea“

ShowbizPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite