Alegere imposibilă pentru medici în SUA: implantează în uter o sarcină extrauterină sau merg la închisoare

Alegere imposibilă pentru medici în SUA: implantează în
uter o sarcină extrauterină sau merg la închisoare

În sarcinile ectopice, ovulu lfertilizat se dezvoltă în afara uterului punând în pericol viaţa mamei

O reglementare antiavort adoptată în statul american Ohio îi obligă pe medici să reimplanteze în uter o sarcină extrauterină, în caz contrar aceştia riscând închisoarea. Procedura este însă imposibilă din punct de vedere medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă nu se supun reglementării introdusă în legislatura statului, medicii din Ohio riscă acuzaţii de „crimă prin avort“, scrie The Guardian.  Este a doua oară când medicii obstetricieni şi ginecologi din acest stat american trebuie să explice legislatorului că o astfel de procedură este imposibilă din punct de vedere medical, potrivit aceleiaşi surse.

Actul normativ este unul dintre cele mai recente şi severe din valul de măsuri antiavort introduse de republicani.

„Nu pot să cred că scriu din nou asta, dar aşa ceva este imposibil“, a scris ginecologul dr David Hackney, pe o reţea de socializare. „Vom merge cu toţii la închisoare“.

O sarcină ectopică – extrauterină – este letală. Potrivit reglementărilor legale din Ohio însă, avortul este complet interzis, ovulul fertilizat fiind considerat un copil nenăscut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: