Semne care îţi arată că ai de-a face cu un manipulator versat

Semne care îţi arată că ai de-a face cu un manipulator versat

Există anumite indicii care arată că o persoană este manipulatoare. Foto: Shutterstock

Comunicarea cu o persoană manipulatoare este o încercare grea, pentru că trebuie să fii mereu în gardă. În mod obişnuit, într-o discuţie cu cineva, încerci să te faci înţeles şi să înţelegi, dar un manipulator se învăluie în mister şi este nevoie de vigilenţă pentru a nu fi păcălit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cum recunoşti un manipulator? Pune în aplicare următorul mini-test pentru a vedea dacă este demn de neîncrederea ta sau nu. Observă cu atenţie dacă îşi termină frazele când vorbeşte sau, de cele mai multe ori, te lasă pe tine să-i interpretezi apropourile. Dacă tu eşti cea care citeşte printre rânduri şi-i propune să-l ajute cu diverse lucruri, atunci el nu-şi va asuma niciodată responsabilitatea propunerilor făcute indirect. Foloseşte formulări care au mai multe sensuri sau cuvinte ambigue?  
 
Indicii clare că manipulează şi ce e de făcut
Dacă utilizează expresii ori se exprimă în idei cu multiple înţelesuri, să ştii că nu e bine. Acesta este un indiciu că ai de-a face cu un manipulator care caută să te convingă de ceva fără să-ţi dai seama. Are un vocabular prea specific cu termeni pe care nu-i înţelegi? E posibil să ai în faţă un manipulator care doreşte să preia controlul şi să capete autoritate asupra ta, bazându-se pe faptul că nu vei îndrăzni să te arăţi stânjenită de teamă să nu­-ţi dezvălui ignoranţa.
 
Citeşte mai multe depre indiciile care îţi arată că ai de-a face cu un manipulator pe clickpentrufemei.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: