Cea mai bună modalitate de a scăpa de stres

Cea mai bună modalitate de a scăpa de stres

Concentrează-te pe respiraţie şi inspiră adânc, ţine câteva secunde aerul în plămâni, apoi expiră lent.

Nu degeaba este numit boala secolului, stresul poate să producă daune iremediabile în organismul uman. Acţionează la timp şi protejează-te cu un exerciţiu extrem de simplu şi la îndemâna oricui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Da, ştim, programul îţi este încărcat, ziua pare tot mai scurtă în comparaţie cu tot ce ţi-a propus să faci, însă chiar şi aşa, sănătatea ta ar trebui să fie prioritară.

Imaginează-ţi că pui într-un balon un pic de făină apoi îl umfli şi îl legi la gură. Acel pic de făină se va dispersa în balon. Exact aşa se întâmpla în organismul tău atunci când te aglomerezi cu prea multe sarcini. Dacă pui prea multă făină balonul se va îngreuna ş nu îl vei putea ridica, organismul tău se va deteriora, şi dacă nu iei măsuri la timp boala va fi inevitabilă.

Respiraţia corectă, doză de sănătate

Poate că nu te-ai fi gândit până acum însă respiraţia este un exerciţiu făcut în mod automat, normal şi firesc de către organismul tău, prin intermediul căruia elimină dioxidul de carbon, se aprovizionează cu oxigen şi te menţine viu.

De multe ori nu suntem conştienţi, şi datorită poziţiei incorecte îngreunăm procesul respirator, astfel că este necesar să conştientizezi acest proces şi să participi în mod activ la realizarea lui.

Găseşte un mic timp, spaţiu şi o poziţie relaxată în care corpul să fie drept, concentrează-te pe respiraţie şi inspiră adânc, ţine câteva secunde aerul în plămâni şi apoi expiră lent cu gura cât mai deschisă.

Cu cât vei fi mai conştient de modul în care respiri cu atât mai rapide vor fi efectele benefice asupra sănătăţii tale.

Află pe Clicksanatate.ro prin ce alte metode poţi alunga stresul!

Ce trebuie să faci după masă pentru a-ţi accelera metabolismul

Cum recunoşti primele semne de autism şi la cine apelezi

citeste totul despre: