VIDEO Recuperarea impresionantă a unei fete distruse de consumul de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emily Bauer, înainte ca etnobotanicele s-o lase parţial oarbă şi incapabilă să meargă FOTO CNN
Emily Bauer, înainte ca etnobotanicele s-o lase parţial oarbă şi incapabilă să meargă FOTO CNN

Consumul de etnobotanice i-a distrus lui Emily Bauer o mare parte din creier. Cu toate acestea, după nouă luni, fata a reuşit ceva ce părinţii nu mai sperau să vadă vreodată: s-a întors la şcoală. Emily nu mai poate citi sau scrie şi merge de la un curs la altul cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Emily Bauer este o adolescentă de 17 ani din Texas, SUA, care are nevoie de ajutorul colegilor să ajungă la toaletă. Tot colegii fac cu schimbul şi iau notiţe la ore pentru ea, ba chiar i le şi citesc, fiindcă este oarbă parţial. De curând, Emily s-a apucat să înveţe adunarea şi scăderea numerelor mici, potrivit CNN.

Sfatul lui Emily pentru cei care folosesc etnobotanice

„Când eşti drogat e minunat, dar de fapt nu e bine pe termen lung. Nu e nimic amuzant la un scaun cu rotile sau la orele de terapie. Nu e nimic amuzant în moarte“, mărturiseşte Emily. Însă preferă să nu se mai gândească la trecut şi să se concentreze pe lucruri pe care încă le mai poate face, cum ar fi nota maximă de la primul test la istorie de după eveniment. 

În decembrie 2012, Emily era încă ţinută în viaţă de aparate după ce a rămas paralizată, oarbă şi complet ruptă de realitate în urma câtorva atacuri cerebrale. Drogul responsabil pentru starea lui Emily a fost marijuana sintetică. Părinţii ei credeau că a încercat acest drog doar de câteva ori, dar Emily a recunoscut recent că a fumat zilnic etnobotanice timp de două săptămâni înainte să ajungă la spital.

Ce poţi să păţeşti de la etnobotanice

În SUA, marijuana sintetică este cunoscută pe străzi drept „Condimentul“ (Spice) sau „K2“, şi este un amestec de ierburi îmbibate în chimicale pentru a crea aceeaşi senzaţie ca marijuana naturală. I se face reclamă ca fiind alternativa „legală“ a marijuanei şi este, deseori vândută ca substanţă pentru parfumarea camerei. Oricum, numai legală nu e.

Tatăl lui Emily, Tommy Bryant, a declarat pentru CNN că doctorii au diagnosticat-o pe fată cu vasculită, adică inflamarea vaselor de sânge. Vasele de sânge care ajungeau în creierului lui Emily se contractaseră, limitând astfel oxigenarea.

Emily nu este singura care a avut de suferit de pe urma etnobotanicelor. În urmă cu o săptămână trei oameni au decedat în statul american Colorado după ce au fumat acelaşi drog sintetic.

„Scopul meu este să încerc eliminarea acestui produs şi nu să caut să-l înlocuiesc cu legalizarea celui natural. Vreau să sperii elevii, studenţi, vreau să ştie ce le poate face acest drog“, mărturiseşte tatăl lui Emily care a înfiinţat o organizaţie pentru informarea familiilor, profesorilor şi doctorilor despre pericolele consumării marijuanei sintetice.

Emily învaţă să meargă

Recuperarea fetei a fost foarte grea. După luni de zile petrecute în spital, Emily s-a întors acasă unde familia a trebuit să-i instaleze un fel de lift pentru a o muta din pat pe scaunul cu rotile şi invers. Acum ea se poate muta singură în scaunul cu rotile. Nu poate merge încă, dar învaţă din nou în orele de terapie fizică pe care le face. Se foloseşte de un echipament special care îi susţine corpul, pentru a se putea concentra mai bine asupra mişcării picioarelor.

Recuperarea impresionantă a unei fete distruse de consumul de etnobotanice

„Vrem s-o facem pe Emily să fie independentă de ajutorul nostru, să poată locui singură într-o bună zi. Faptul că s-a întors la şcoală ne-a făcut să credem că acest lucru este posibil“, a mărturisit mama fetei.


Citeşte şi:

Primul transplant de celule stem la un copil român cu paralizie cerebrală

Alex, un băieţel de 3 ani, va fi primul român care va beneficia de transplant cu propriile celule stem, recoltate la naştere, pentru tratarea paraliziei cerebrale, în SUA.

Un mare pas către vindecarea orbirii cu ajutorul celulelor stem

Bolile bătrâneţii care duc la orbire pot fi vindecate cu ajutorul unei retine create în laborator. Un studiu britanic pe animale a demonstrat că partea ochiului care detectează lumina poate fi reparată cu ajutorul celulelor stem.

Pe termen lung, aspirina ne poate orbi

Persoanele care iau aspirină în mod regulat, mai mulţi ani la rând, cum sunt cele cu afecţiuni cardiovasculare, au un risc crescut de a dezvolta o problemă serioasă de vedere, semnalează un studiu recent.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite