VIDEO Atac de cord sau atac de panică? Simptomele care le diferenţiază

VIDEO Atac de cord sau atac de panică? Simptomele care le diferenţiază

Atacurile de panică apar brusc şi fără o cauză aparentă FOTO Shutterstock

Palpitaţii, puls accelerat, senzaţie de sufocare... Crezi că e un atac de cord, dar dacă este vorba de un atac de panică? Iată cum le deosebeşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deseori, cel care trece printr-un atac de panică are impresia că este vorba despre un atac de cord. Iar acest lucru face ca teama să crească şi mai mult. Lucrul este de înţeles, atâtat timp cât acestea se manifestă asemănător.
 
Cum se manifestă atacul de panică
 
Atacurile de panică apar brusc şi fără o cauză aparentă. Durează între câteva secunde până la câteva zeci de minute şi se sfârşesc printr-o senzaţie de uşurare şi oboseală intensă. Printre simptome se numără: palpitaţiile şi pulsul accelerat, transpiraţia, tremuratul, senzaţia de sufocare, disconfortul toracic sau abdominal, senzaţia de leşin şi de pierdere a controlului, valuri de frig sau de căldură.
 
Mergi la medic!
 
Numai un examen medical (electrocardiogramă) îţi poate arăta cu certitudine dacă ai o problemă cardiacă. Simptomul care ar trebui să te trimită la medic este durerea în piept care apare sau dispare ori este de lungă durată. În cazul în care medicul îţi confirmă că nu ai probleme cardiace, este foarte puţin probabil ca durerea pe care o resimţi în piept să fie semnul unei astfel de boli.
 
Cum le deosebeşti?
 
Durerea
Atac de panică: durerea este „ascuţită” şi localizată în zona inimii. Dacă inspiri şi expiri puternic, durerea creşte în intensitate. La fel şi dacă apeşi cu mâna în zona pieptului. În mod normal, durerea dispare în maximum zece minute.
 
Atac de cord: durerea, dacă există, este resimţită ca o apăsare. Este localizată în mijlocul pieptului şi se poate extinde spre mâna stângă, gât şi spate. Durerea nu creşte în intensitate dacă respiri sau dacă apeşi cu mâna pe piept. Durează mai mult de zece minute.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: