Vaccinul Pfizer opreşte transmiterea virusului SARS-CoV-2. STUDIU

Vaccinul Pfizer opreşte transmiterea virusului SARS-CoV-2. STUDIU

Vaccin Pfizer

Studiul a analizat 102 membri ai personalului medical din Sheba Medical Center care au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer.

Studiul, făcut de experţi din Israel, arată faptul că este puţin probabil ca cei care primesc vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 să transmită mai departe virusul altor persoane, scrie Telegraph, citat de Digi 24.

Studiul a fost realizat pe 102 membri ai personalului medical din Sheba Medical Center care au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer. Aceştia au dezvoltat de până la 20 de ori mai mulţi anticorpi la coronavirus în prima săptămână de la vaccinarea cu cea de-a doua doză a serului Pzifer/BioNTech.

De asemenea, rezultatele studiului au arătat că doar două dintre aceste persoane au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi, în condiţiile în care una dintre ele avea sistemul imunitar compromis.

Ceilalţi 100 de participanţi la studiu au dezvoltat niveluri de anticorpi chiar mai mari decât pacienţii care s-au recuperat după o formă gravă de COVID-19, se arată în comunicatul transmis de spital.

Profesorul Gili Regev-Yohai, directorul secţiei de boli infecţioase şi epidemiologie de la Sheba a spus că persoanele care au primit ambele doze de vaccin nu vor deveni, cel mai probabil, purtători ai virusului şi nu îl vor răspândi mai departe datorită înaltului nivel de anticorpi dobândit.

„Rezultatele studiului sunt în linia testelor făcute de Pfizer şi chiar depăşesc aşteptările”, a declarat Regev-Yohai.

Israelul conduce topul ţărilor în ceea ce priveşte campania de vaccinare, după ce a depăşit două milioane de vaccinări în weekend.

Citeşte şi:

A cincea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de 87.750 doze, va sosi luni în România şi apoi va fi distribuită în centrele de stocare din ţară

Tudose, critici la adresa BioNTech-Pfizer: Consider inacceptabile ezitările şi întârzierile producătorului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările