Tratamentul AstraZeneca împotriva diabetului nu este eficient pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de COVID

Tratamentul AstraZeneca împotriva diabetului nu este eficient pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de COVID

Tratementul pentru diabet creat de AstraZeneca nu are efect în tratarea pacienţilor cu forme grave de COVID-19

Compania AstraZeneca a anunţat luni că tratamentul său dezvoltat împotriva diabetului, Farxiga, nu este eficient pentru a trata pacienţii cu forme grave de COVID-19, conform primelor rezultate ale testelor clinice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Testele clinice asupra Farxiga „nu au atins nivelul statistic suficient” pentru a preveni mortalitatea, explică grupul suedezo-britanic într-un comunicat, conform Agerpres.

Testele au fost făcute pe un eşantion de 1.250 de persoane, în colaborare cu institutul american specializat în boli cardio-vasculare Saint Luke's Mid America. Rezultatele complete alte testelor vor fi făcute publice în luna mai.

Acesta este un nou eşec al companiei AstraZeneca, al cărei vaccin împotriva COVID-19 stârneşte semne de întrebare în mintea medicilor şi a pacienţilor. 

Unele ţări au oprit utilizarea vaccinului, în timp ce altele au fixat alte limite de vârstă. De exemplu, acest vaccin este rezervat celor peste 30 de ani în Regatul Unit, unde a fost utilizat în masă.

De asemenea, este perturbată distribuirea serului, care înregistrează în mod regulat întârzieri, cum s-a întâmplat săptămâna trecută şi în Uniunea Europeană.

În România, mâine urmează să sosească peste 57.000 de doze de vaccin, imunizarea cu acesta continuând pentru toate categoriile de vârstă.

AstraZeneca mai dezvoltă un tratament prin anticorpi împotriva COVID-19, ultimele teste fiind în curs la nivel mondial.

Guvernul american a finanţat dezvoltarea acestui medicament şi grupul prevede să furnizeze în acest an în SUA până la 700.000 de doze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările