Retetele saptamanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supa de peste Cantitati: 1 kg peste mic, 1/2 pahar untdelemn (de preferinta de masline), 3 cepe, 1 capatana mica de usturoi, coaje de lamaie, patrunjel din belsug, creson - 2 legaturi, 1 lingura de

Supa de peste Cantitati: 1 kg peste mic, 1/2 pahar untdelemn (de preferinta de masline), 3 cepe, 1 capatana mica de usturoi, coaje de lamaie, patrunjel din belsug, creson - 2 legaturi, 1 lingura de faina de orez, un pahar suc rosii. Se inabusa ceapa in undelemn amestecat cu apa (50 gr). Se adauga apoi cartofii si 2. apa. Dupa ce se fierb timp de 1/2 ora se adauga bucatelele de peste, lamaia, sucul de rosii. Cand pestele a fiert, dupa circa 20 minute, se adauga faina ce a fost amestecata cu zeama din supa si se mai fierb 10 minute. Supa se serveste calda, asezonata cu patrunjel si cascaval ras. Galuste de creson si broccoli cu iaurt Cantitati 300 gr creson, 300 gr brocoli, 1/2 kg cartofi, zarzavat pentru supa, 1 lingura faina, 2 cepe, 2 oua, 1 ceasca de lapte, cimbru, 1 borcan iaurt, nuci sau migdale pisate. Cresonul si brocoli se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa cruda si painea pe care o inmuiem in lapte. Se adauga cimbrul, ouale, verdeata taiata marunt si faina. Din aceasta compozitie, bine amestecata, se fac galuste. Separat, se fierbe zarzavatul pentru supa, o data cu cartofii. Galustele se fierb in aceasta zeama. Dupa ce au fiert se aseaza pe o farfurie intinsa si se garnisesc cu iaurt in care am amestecat cativa samburi de nuca sau migdale, trecuti si ei prin masina de tocat. * * * Aceste retete sunt recomandate pentru preventia pierderilor de calciu, dar si persoanelor bolnave de osteoporoza. Prin aportul de calciu, alaturi de tratamentele actuale, menite sa favorizeze refacerea masei osoase, hrana ajuta pacientii sa duca o viata normala.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite