Opţiuni de tratament pentru prostată mărită

În jurul vârstei de 65 de ani, la majoritatea bărbaţiilor, prostata se măreşte. Dacă aceasta nu prezintă simptome care să confirme inflamaţii sau alte dereglări atunci nu necesită tratament. În caz contrar, când pacientul începe să urineze des, zi şi noapte, în cantitati mici, medicul specialist poate prescrie câteva tratamente specifice stadiului afecţiunii. Iată despre ce este vorba!

Ştiri pe aceeaşi temă

Tratament cu alfa-blocante şi inhibitoare

Bărbaţii care suferă de prostată mărită trebuie să meargă periodic la un control de specialitate. Aici, în funcţie de stadiul afecţiunii, medicul poate stabili ce tratament medicamentos trebuie administrat. Alfa-blocantele pot ameliora rapid simptomele şi de obicei efectele se menţin pe termen lung.

Dacă pacientul nu semnalează nicio îmbunătăţire în decursul a opt săptămâni atunci specialistul recomandă întreruperea lor. Inhibitoarele sunt o altă clasă de medicamente care reduc volumul prostatic, dar şi simptomele acesteia. Tratamentul este eficace abia după şase luni, iar efectele secundare sunt minime.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.


Citește și:
5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre artrită

Gută? Iată cum o ţii sub control!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: