Numărul fumătorilor la nivel mondial atinge un maxim istoric

Numărul fumătorilor la nivel mondial atinge un
maxim istoric

În 2012 erau aproximativ 967 de milioane de fumători în întreaga lume. FOTO: Shutterstock

Obiceiul fumatului începe să-şi piardă din popularitate în rândul populaţiei mature, dar curiozitatea tinerilor şi creşterea continuă a populaţiei la nivel stau la baza unui număr de aproape un miliard de fumători activi pe mapamond.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 32 de ani numărul persoanelor care fumează a crescut de la 721 de milioane în 1980 la 967 de milioane în 2012, potrivit datelor furnizate de 187 de state ale lumii, informează Journal of American Medical Association.

Fumatul nu mai are acelaşi impact în rândul oamenilor, campaniile publicitare de avertizare a afecţiunilor stimulate de tutun sau frica de a nu slăbi imunitatea organismului fiind două din cauzele care stau la baza acestui lucru.

Cu toate acestea, în ultimii 50 de ani populaţia s-a dublat ceea ce reprezintă un progres în lupta împotriva tutunului.

În prezent, aproape trei din zece bărbaţi (31%) şi o femeie din 20 (6%) fumează în comparaţie cu patru din zece bărbaţi şi una din zece femei în1980.

Ţările cu cele mai mari procente de fumători sunt în general ţări mici, exceptând Indonezia : Timorul de Est, Indonezia, Kiribati, Armenia şi Papua Noua Guinee. În schimb, ţările cu un procent de fumători redus sunt: Nigeria, Etiopia şi Ghana.

State care reprezintă adevărate succese în ceea ce priveşte un nivel al educaţiei pentru prevenirea fumatului sunt Canada, Islanda, Norvegia şi Mexic, în acestea oamenii nefiind atraşi de viciul tutunului.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Grecia, Irlanda şi Italia unde fumatul este în continuare un obicei larg răspândit.

Organizaţia Mondială a sănătăţii a declarat că milioane de vieţi pot fi salvate dacă sunt continuate politicile de mărire a taxelor pe tutun şi impuse legi împotriva fumatului în spaţiile publice, potrivit BBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările