INFOGRAFIE Cum „atacă” Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ebola continuă răspândirea ei terifiantă în Africa de Vest, cu un număr total de cazuri de 1.201, dintre care 672 mortale, raportate la 23 iulie, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Epidemia de febră provocată de virusul Ebola care s-a soldat cu peste 670 de morţi în trei ţări şi care continuă să se extindă, după ce Nigeria a confirmat primul caz săptămâna trecută. 

Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, pe 23 iulie, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Doi americani, dintre care unul este medic, angajaţi în lupta împotriva epidemiei în Liberia, au fost contaminaţi. Ei au fost plasaţi în carantină.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

Cum se manifestă Ebola?

Pentru a înţelege ce se întâmplă atunci cânde cineva contractează virusul ucigaş, AFP a creat un grafic, în care sunt prezentate principalele elemente ale bolii. 

Infecţia debutează cu simptome asemănătoare gripei şi anume: dureri musculare, de cap, de gât, febră, slăbiciune. În scurt timp, acestea sunt urmate de vărsături, diaree, erupţii cutanate, afectarea funcţiilor renale şi hepatice. O mare parte a persoanelor infectate suferă hemoragii abundente, atât interne, cât şi externe.Ebola este unul dintre cel puţin 30 de virusuri cunoscute care determină această constelaţie de simptome, numită sindrom de febră hemoragică virală.

infografi Ebola AFP
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite