Cum tratezi colonul iritabil

Cum tratezi colonul iritabil

Crampele, balonările frecvente şi indigestia pot fi semne ale sindromului de colon iritabil

Orice persoană poate avea dureri abdominale, balonări, crampe şi indigestie. Ce e de făcut însă dacă acestea persistă? Iată cum poţi trata colonul iritabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindromul colonului iritabil este o tulburare gastro-intestinală frecventă. Nu este o boală gravă, dar este incomodă şi apare ca urmare a consumului de alimente care irită mucoasa. Afecţiunea este foarte răspândită în zilele noastre, stresul fiind o cauză principală a apariţiei ei.

Când sunt de ajutor sedativele

De cele mai multe ori, sindromul de colon iritabil se vindecă prin psihoterapie şi prin administrarea unor sedative. Consultă medicul dacă ai sânge în scaun sau dacă pierzi în greutate deşi nu ţii regim. În cazul în care ai trecut de 50 de ani şi ai pentru prima oară simptomele colonului iritabil sau când boala pare că se agravează, vizita la medicul gastroenterolog este necesară.

Nu consuma grăsimi şi dulciuri

Bolnavii de colon iritabil trebuie să se abţină de la consumul de lapte şi de dulciuri concentrate, să evite consumul de alcool, fumatul, băuturile prea reci sau prea fierbinţi, condimentele, grăsimile şi mesele copioase. Este indicat să-ţi faci atât un program fix al alimentaţiei.

Citeşte articolul integral pe clicksănătate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările