Cum funcţionează cocktailul de anticorpi de la Regeneron şi cum ajută la prevenirea Covid-19

Cum funcţionează cocktailul de anticorpi de la Regeneron şi cum ajută la prevenirea Covid-19

Regeneron a convenit cu compania elveţiană Roche şi cu fabrica sa de biotehnologie din San Francisco fabricarea a circa 2 milioane de doze de tratament pe an.

Laboratorul american Regeneron şi partenerul său elveţian Roche au dezvăluit noi rezultate ale unor studii clinice promiţătoare pentru un tratament cu anticorpi monoclonali  menit să reducă riscul de infecţie COVID-19 în gospodăriile în care o persoană este afectată de această boală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administrat prin injecţie subcutanată, într-o doză de 1.200 mg, tratamentul a redus riscul de infecţie simptomatică cu 81% la pacienţii care nu erau infectaţi la momentul la care au început studiile. La persoanele care au dezvoltat simptome de infecţie COVID-19 simptomele au dispărut mai repede, într-o săptămână, în medie, comparativ cu trei săptămâni la pacienţii cărora li s-a administrat un placebo, a detaliat partenerul elveţian Roche, într-un comunicat emis separat, care a prezentat la rândul său rezultatele acestor teste.

Aceste studii clinice au vizat evaluarea acestui tratament la pacienţii neinfectaţi, care nu prezentau anticorpi sau simptome şi care locuiau într-o gospodărie în care o persoană fusese diagnosticată pozitiv în cursul unei perioade precedente de patru zile. Studiile au fost realizate pe 1.505 persoane. „Cu peste 60.000 de americani care continuă să fie diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 în fiecare zi, acest cocteil de anticorpi REGEN-COV poate ajuta la asigurarea unei protecţii imediate la persoane nevaccinate, care sunt expuse virusului”, a declarat doctor George D. Yancopoulos, preşedintele şi directorul ştiinţific al companiei Regeneron, citat în comunicat.

Într-un studiu separat, Regeneron a anunţat că tratamentul a redus riscul infecţiei simptomatice şi a ajutat la reducerea aproape la jumătate a numărului de săptămâni în care pacienţii au avut simptome, încărcătura virală fiind redusă cu peste 90%.â

Roche, numărul unu mondial în oncologie, a încheiat în august un parteneriat cu Regeneron pentru a dezvolta, produce şi distribui această terapie dublă, dar şi pentru a efectua demersurile de omologare la autorităţile sanitare din afara Statelor Unite. Cele două grupuri urmează să transmită cu rapiditate rezultatele acestor studii către autorităţile sanitare, notează AFP.

Donald Trump şi soţia sa Melania au fost testaţi pozitiv cu covid-19 în octombrie, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţţiale.

Înainte de spitalizare, Donald Trump a fost îngrijit cu un tratament experimental pe bază de anticorpi de sinteză, dezvoltat de către laboratorul Regeneron.

Acest tratament a fost autorizat, ulterior, în regim de urgenţă, la sfârşitul lui noiembrie, în Statele Unite.

În momentul în care Donald Trump era pe punctul să fie internat la spital - bolnav de covid-19 -, medicul Casei Albe, Sean Conley, evoca un preşedinte ”obosit”, dar care avea un ”moral” bun.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările