Copilul de 7 ani care a îndurat eroic 50 de operaţii pentru a-i fi reconstruită faţa

Copilul de 7 ani care a îndurat eroic 50 de operaţii pentru a-i fi reconstruită faţa

Billy Mitchell. FOTO Daily Mail

Billy Mitchell, un puşti de şapte ani din Marea Britanie, s-a născut cu sindromul Apert, o tulburare genetică rară, caracterizată de fuziunea prematură a oaselor craniului fătului, care împiedică creşterea normală a capului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băiatul prezenta grave malformaţii în centrul feţei, ca şi cum i s-ar fi surpat chipul, iar medicii au reuşit după 50 de intervenţii chirurgicale complexe să-i reconstruiască faţa bucată cu bucată.

Procesul de reconstrucţie a presupus şi perforarea craniului cu ajutorul unei bormaşini, pentru fixarea unui cadru metalic. Billy a trebuit să poarte rama timp de nouă săptămâni, dar acum se declară fericit pentru că arată uman.

Medicii nu i-au dat şanse de supravieţuire la naştere, însă micuţul a îndurat eroic să-i fie cusute pleoapele, pentru că ochii îi ieşeau din orbite din cauza presiunii intracraniene, şi s-a luptat să respire, în ciuda faptului că malformaţia nasului îi punea viaţa în pericol. Povestea sa este cu atât mai înduioşătoare cu cât puştiul are şi o soră geamănă, perfect normală. 

Billy, alături de sora sa geamănă, Lois, care nu este afectată de sindrom. FOTO Daily Mail 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările