Ce alimente să eviţi când ai probleme gastrice

Ce alimente să eviţi când ai probleme gastrice

Nu e nevoie să renunţi la condimente, însă dă prioritate celor care nu îţi irită mucoasa stomacală

Când ai stomacul sensibil, anumite alimente irită mucoasa gastrică şi cresc aciditatea. Află care sunt produsele pe care să le eviţi în alimentaţia de zi cu zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mezeluri şi afumături

Carnea grasă, afumată, pastrama, mezelurile, slănina sunt de evitat dacă ai ulcer. Scoate din meniu şi carnea excesiv de preparată, carnea de raţă, de gâscă, pielea de la carnea de pui.

Pâine proaspătă

Pâinea proaspătă, produsele de patiserie, prăjiturile cu cremă şi ciocolată, gogoşile prăjite în ulei – pune-le pe toate pe lista neagră.

Prăjeli

Chiar dacă-ţi plac cartofii prăjiţi şi iahnia de fasole cu ceapă, trebuie să renunţi la ele când ai ulcer gastric. De fapt, renunţă la „prăjeli”, favorizând alimentele fierte, coapte sau la grătar. Asta nu înseamnă să renunţi la ingredientele preferate: în reţete, înlocuişte, spre exemplu, ceapa prăjită cu cea înăbuşită.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alimente să eviţi când ai probleme gastrice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările