Cancere tratate cu proteine artificiale. Cercetătorii anunţă o nouă terapie

Cancere tratate cu
proteine artificiale. Cercetătorii anunţă o nouă terapie

Companiile farmaceutice investesc în găsirea de noi terapii oncologice

O echipă de cercetători germani de la o companie de biotehnologie a anunţat că testează o nouă terapie pentru tratarea a cinci tipuri de cancer: mielomul multiplu, leucemia, tumorile de prostată, de plămân şi glioblastomul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii de la Amgen au declarat că au în dezvoltare 20 de molecule pentru tratarea a cinci tipuri de cancer, potrivit EFE, preluată de agerpres.ro. Noua terapie constă în introducerea în sistemul imunitar al pacientului al unui tip de proteine artificiale - BITE- care funcţionează ca nişte anticorpi.  

Oamenii de ştiinţă au explicat că aceste molecule au două extremităţi care funcţionează ca nişte punţi. Una dintre ele – BITE – se uneşte cu o proteină specifică în celula tumorală, în timp ce alta activează celulele sitemului imunitar – T – capabile să distrugă celulele canceroase.
„Moleculele BITE acţionează asemenea unor ochelari pentru celulele noastre T. Ele permit acestora  să vadă celulele canceroase ca un duşman natural şi să le atace“, a explicat dr. Peter Kufer, creator al terapiei.

Isma Benattia, vicepreşedinta companiei medicale Amgen pentru Europa, a mai spus că există 50 de molecule în dezvoltare, din care 20 în domeniul oncologiei, dar că această companie ţinteşte şi bolile cardiovasculare, neuroştiinţele şi sănătatea osoasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările