CAMPANIE Limfomul este o formă de cancer. Tu ce ştii despre el?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începând cu 15 septembrie, cei interesaţi pot beneficia de consultaţii gratuite la Clinicile Gral Medical din Bucureşti
Începând cu 15 septembrie, cei interesaţi pot beneficia de consultaţii gratuite la Clinicile Gral Medical din Bucureşti

Peste un milion de persoane din întreaga lume suferă de limfom. Cu toate acestea, aproape trei sferturi din populaţia Globului nu ştiu că boala reprezintă, de fapt, o formă de cancer numită cancer limfatic.

Septembrie este, la nivel internaţional, Luna de Luptă împotriva Limfomului. În România, evenimentul este marcat prin campania „Info Limfom", ce are ca scop informarea şi educarea publicului despre existenţa, simptomele şi răspândirea cancerului limfatic.
Campania are două etape: în prima parte, desfăşurată până pe 15 septembrie, sub sloganul „Pune LIMFOMUL pe net!", tinerii sunt îndemnaţi să caute mai multe pe net despre limfom, crescând astfel frecvenţa de căutare a informaţiilor despre cancerul limfatic. În a doua etapă, cei care manifestă simptome ce pot reprezenta semne specifice de limfom au acces gratuit la analize de laborator şi la consultaţii de specialitate în Clinicile Gral Medical din Bucureşti, în perioada 15 septembrie - 1 octombrie. Pentru programări, dar şi pentru alte informaţii despre cancerul limfatic, intră pe www.viataculimfom.ro

De două feluri: Hodgkin şi non-Hodgkin

Pe 15 septembrie, în întreaga lume este marcată Ziua de Luptă împotriva Limfomului. Există două tipuri de limfom: limfom non-Hodgkin (LNH) şi limfom Hodgkin (LH). Ambele sunt forme de cancer ale sistemului limfatic care, dacă sunt descoperite la timp, pot fi transformate în boli cronice ţinute sub control terapeutic.
„În ciuda faptului că există în lume peste un milion de persoane care trăiesc cu limfom, aproximativ 74% din populația Globului nu cunoaște faptul că acesta este o formă de cancer. Ţesutul limfatic este cea mai importantă componentă a sistemului imunitar. În cazul limfomului non-Hodgkin, limfocitele încep să se dividă necontrolat, comportându-se ca şi celulele canceroase. Limfocitele anormale se colectează la nivelul ganglionilor limfatici, unde continuă să se multiplice, apărând astfel o formaţiune tumorală", explică prof. dr. Anca Lupu de la Clinica de Hematologie a Spitalului Colţea.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite