Anxietatea ne face mai inteligenți

Anxietatea ne face mai inteligenți

Persoanele care suferă de anxietate au un coeficient de inteligenţă ridicat

Persoanele anxioase, datorită temerilor lor exagerate, sunt mai prudente și nu se avântă în luarea unor decizii care le-ar putea afecta pe viitor, afirmă cercetătorii americani.

Anxietatea, descrisă de obicei ca o afecţiune, este, în realitate, o trăsătură benefică și pare că a evoluat odată cu inteligenţa umană, consideră cercetătorii americani dintr-un grup pluridisciplinar de la Universitatea Columbia, Institutul american pentru sănătate şi laboratorul farmaceutic GSK.

IQ, direct proporțional cu starea de neliniște

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au realizat un studiu în care au inclus 26 de persoane suferind de sindromul anxietăţii generalizate (caracterizată prin teama excesivă, exagerată și griji în legătură cu evenimentele de zi cu zi), care au fost comparate cu un grup format din 18 persoane considerate sănătoase. Toţi voluntarii au participat la testul de măsurare a coeficientului de inteligenţă. În primul grup, cei mai anxioşi dintre pacienţi au obţinut cele mai ridicate performanţe la acel test de inteligenţă.

Citește și....

Copiii timizi ar putea primi diagnosticul de anxietate socială

Fotbaliştii sunt mai inteligenţi decât media populaţiei

„Deşi temerile exagerate sunt considerate drept un element negativ al personalităţii, spre deosebire de inteligenţă, considerată un element pozitiv, angoasa ar fi permis speciei noastre pe parcursul istoriei să evite situaţiile periculoase. Angoasa i-a ajutat pe oameni să nu îşi asume riscuri inutile şi să supravieţuiască în anumite cazuri", concluzionează autorii studiului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: